Рівненщина: рятувальники провели для учнів ліцею цікаву пізнавальну акцію «Запобігти Врятувати Допомогти»

Рівненщина: рятувальники провели для учнів ліцею цікаву пізнавальну акцію «Запобігти Врятувати Допомогти»

11.12.15 12:35 0 550
10 грудня в рамках проведення щорічної громадської акції «Запобігти Врятувати Допомогти», рятувальники 19-ї державної пожежно-рятувальної частини Головного управління ДСНС України у Рівненській області завітали до Костопільського обласного ліцею-інтернату ІІ-ІІІ ступенів фізичної культури і спорту Рівненської обласної ради.

Співробітники Служби порятунку «101» розповіли дітям і викладачам про основні правила пожежної безпеки та безпеки життєдіяльності у зимовий період. Нагадали учням головні чинники небезпеки, що характерні холодній порі року, та порядок дій у разі загрози життю.

Особлива увага зверталася на недопущення виникнення пожеж в житловому секторі через порушення вимог безпечного використання електрообігрівачів та приладів пічного опалення, а також заборону пустощів із сірниками.

У ході проведення заходу учні мали можливість ознайомитися із пожежно-рятувальною технікою та обладнанням, що використовується під час гасіння пожеж та ліквідації різноманітних надзвичайних ситуацій. У цікавій та захоплюючій формі працівники ДСНС розповіли школярам, як діють рятувальники у випадку отримання сигналу «Тривога», а також про те, як від їх швидких та злагоджених дій залежить життя людей, їх добробут та спокій.

Разом з тим, дітлахи мали змогу потримати у своїх руках пожежний водяний ствол та гідравлічний аварійно-рятувальний інструмент «Холматро», приміряти пожежну каску та одяг вогнеборців, а також посидіти за кермом пожежного автомобіля.

Всі присутні були у захваті від побаченого.

Рятувальники переконані, що в майбутньому нові набуті знання стануть школярам у пригоді.

ГУ ДСНС України у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Вінничині під час ...

КОМЕНТАРІ