Івано-франківські рятувальники провели урок безпеки життєдіяльності у ЗОШ № 7

Івано-франківські рятувальники провели урок безпеки життєдіяльності у ЗОШ № 7

11.12.15 08:27 0 628
Захист здоров’я дітей і виховання підростаючого покоління – першочергове завдання нашого суспільства. Однак трапляються випадки, коли діти нехтують правилами безпеки та стають заручниками власної необережності. Тому в обласному центрі в шкільних навчальних закладах рятувальники проводять тематичні уроки щодо навчання школярів правил безпечної життєдіяльності.

10 грудня працівники Управління ДСНС в області завітали до шестикласників загальноосвітньої школи №7 обласного центру. Діти із захопленням слухали розповіді про діяльність служби, про ті відповідальні завдання, які постійно доводиться виконувати рятувальникам. Їм розповіли про випадки пожеж, надзвичайних ситуацій, котрі щодня трапляються в нашій області, а особливо звернули увагу дітей на ті факти, які стаються саме з вини дітей. Також школярі мали змогу дізнатися багато цікавого про роботу рятувальних підрозділів Івано-Франківщини: водолазів, гірських рятувальників, діяльність групи піротехнічних робіт. До речі, школярів найбільше зацікавила розповідь про роботу прикарпатських піротехніків, які виїжджають на вилучення та знешкодження вибухонебезпечних предметів.

Під час виступу фахівці акцентували увагу школярів на дотриманні правил пожежної безпеки в побуті, під час відпочинку, розповіли про первинні засоби пожежогасіння – вогнегасники та ознайомили з правилами користування ними у випадку виникнення пожежі. Не забули рятувальники і пригадати школярам правила безпечного поводження під час святкування Новорічних та Різдвяних свят.

Хлопчиків також цікавило, де можна здобути професію рятувальника. Приємно було чути від дітей слова поваги до людей мужньої, героїчної професії пожежника-рятувальника. В той же час школярі усвідомлюють, що професія рятувальника вимагає від людини, яка обрала цей фах, не тільки високої професійної підготовки, фізичної загартованості, але й витримки та відваги.

Як показує практика, проведення таких заходів у шкільних закладах збагачує світогляд дітей, доводить до їхньої свідомості багато корисної і потрібної інформації, яка знадобиться їм в повсякденному житті.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернівецька область: за ...
Наступна новина: В Івано-Франківській ...

КОМЕНТАРІ