У Вінниці відкрито офіс проекту ЄС «Центр адаптації переселенців та підприємців із зони АТО та Криму у Вінницькій області» (+фото)

У Вінниці відкрито офіс проекту ЄС «Центр адаптації переселенців та підприємців із зони АТО та Криму у Вінницькій області» (+фото)

12.12.15 17:46 0 567
У переселенців із зони АТО та Криму, які переїхали та зареєстрували свою підприємницьку діяльність у Вінницькій області, з'явилась можливість отримати суттєву фінансову підтримку для швидкого започаткування або відновлення власного бізнесу на території Вінниччини. Це стало реально завдяки проекту ЄС «Центр адаптації переселенців та підприємців із зони АТО та Криму у Вінницькій області», який реалізується в області. Кінцевий термін реалізації проекту липень 2016 року.

Фінансування Проекту здійснюється Європейським Союзом (90%) та за рахунок коштів обласного бюджету (10% ). Мета проекту – створення у Вінницькій області умов для організації чи перенесення бізнесу переселенцями із зон конфлікту.

В рамках Проекту передбачається виплата фінансової допомоги переселенцям по сплаті витрат на обслуговування кредитів для ведення бізнесу. Зокрема, передбачено відшкодування витрат (відсотків), сплачених за користування кредитом в національній валюті в межах не більше облікової ставки НБУ. Крім того, проектом передбачається компенсація коштів, сплачених суб'єктом підприємництва у вигляді комісії банку за надання кредиту.

Перші заявки підприємців із зони АТО та Криму, які перереєстрували свій бізнес у Вінницькій області уже знаходяться на розгляді Проекту. Зокрема, одна із будівельних компаній, яка перереєструвалась у Вінницькій області, планує взяти кредит на розвиток бізнесу. В рамках Проекту буде можливо повернути кошти даній організації сплачені у вигляді комісії банку за надання кредиту та відшкодування витрат (відсотків), сплачених за користування кредитом.

В той же час, Проект розрахований як на підприємців, які мали досвід ведення бізнесу в минулому, так і на тих, хто хоче розпочати свою справу з нуля. Як відомо, для започаткування бізнесу, необхідним є наявність детального бізнес-плану. За рахунок фонду Проекту оплачується написання бізнес-плану, що і надає можливість підприємцям відкрити власний бізнес. Проектом уже розглядається декілька заявок фізичних осіб-підприємців, які перереєструвалися у Вінницькій області і планують найближчим часом розвивати підприємництво.

Що ж потрібно зробити підприємцю, бажаючому отримати фінансову підтримку в рамках проекту ЄС «Центр адаптації переселенців та підприємців із зони АТО та Криму у Вінницькій області»?

Все дуже просто – звернутися до офісу Проекту, який розташований у центральній частині м.Вінниці за адресою:

м. Вінниця, вул. Козицького, 38, 3-й поверх кімната 308.

Консультації можна отримати за телефонами: (0432) 50-88-28, 57-57-28, 57-57-24.

І втілити в життя це набагато легше, ніж здається на перший погляд.

Довідкова інформація:

Проект «Центр адаптації переселенців та підприємців із зони АТО та Криму у Вінницькій області» реалізується в рамках Програми ЄС «Підтримка політики регіонального розвитку в Україні». Загальна сума фінансування проекту складає 358 тис. євро. Виконавець Проекту: Департамент регіонального економічного розвитку Вінницької ОДА.

Детальніша інформація на сторінці Проекту в мережі Фейсбук: https://www.facebook.com/tsentr.adaptatsii або на веб-сайті: www.ardvin.ho.ua











Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Вінничина: рятувальники ...
Наступна новина: Чи готова Житомирська ...

КОМЕНТАРІ