Житомирщина тримає першість

Житомирщина тримає першість

12.12.15 11:35 0 572
Житомирська область займає перше місце по Україні за програмою призначення житлових субсидій.

Якщо порівнювати із минулим роком, коли у грудні субсидії отримували 56 тис. домогосподарств, то станом на 10 грудня 2015 року кількість домогосподарств зросла, які отримують допомогу, становить 222 тис. 373. Найбільше оформлених субсидій в Ємільчинському, Новоград-Волинському та Андрушівському районах.

Були проблеми із виплатою готівки, але завдяки сприянню голови ОДА Сергія Машковського нашій області додатково виділено майже 18 млн гривень на забезпечення готівкою домогосподарств області.

Житомирська область знаходиться також в авангарді з питань соціального захисту учасників АТО.

Начальник управління праці та соціального захисту населення Галина Корінна 10 грудня на нараді з головами РДА зазначила, що в області учасникам антитерористичної операції було передбачено кошти на купівлю житла. Відповідно до постанови Кабміну для забезпечення житлом осіб, які брали безпосередню участь в антитерористичній операції та/або у забезпеченні її проведення і втратили функціональні можливості нижніх кінцівок, було виділено 3,7 млн грн, за які закуплено 7 квартир. Завдяки гарній роботі області у цій сфері, державою додатково було виділено ще 1,6 млн грн на 3 квартири. Крім того, для сімей загиблих учасників АТО вже куплено 51 квартиру, з яких на 49 оформлено право власності.

На Житомирщині також успішно проходить і професійна адаптація учасників АТО. Планується у наступному році також продовжувати цю програму, у яку включатимуть курси для учасників антитерористичної операції з вивчення іноземної мови.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ