В Житомирській області у Бердичеві інспектори поліції разом з соціальними службами проаналізували результати роботи з попередження насильства в сім'ї

В Житомирській області у Бердичеві інспектори поліції разом з соціальними службами проаналізували результати роботи з попередження насильства в сім'ї

12.12.15 08:39 0 575
Працівники підрозділу превентивної діяльності Бердичівського відділу поліції спільно з представниками соціальних служб міськвиконкому провели засідання круглого столу з питань протидії насильству в сім'ї та жорстокому поводженню з дітьми.

Над аналізом ситуації працювали представники управління сім'ї, молоді та спорту Бердичівської міської ради та інспектори поліції, які безпосередньо у ході виконання службових обов'язків мають справу із випадками вчинення сімейного насильства.

Темою зустрічі стали шляхи подолання насильства в сім'ї, жорстокого поводження із дітьми та підвищення обізнаності про способи захисту громадян, які стали жертвами насильства. Також присутні обговорили актуальні нині форми насильства та чинники, які зумовлюють протиправну поведінку одного з членів сім'ї до іншого.

Начальник служби превентивної діяльності Бердичівського відділу поліції Олег Остріцький розповів про конкретні результати роботи інспекторів для попередження насильства родинах, захисту жінок та дітей від жорстокого поводження та озвучив заходи поліції, які спрямовані на своєчасне виявлення кризових сімей.

Нині на профілактичному обліку у Бердичівському відділі поліції перебуває 234 особи, які вчинили насильство в сім'ї, з них 20 жінок. Упродовж року 43 дебошира направлено поліцейськими на проходження корекційної програми.

- Для вирішення проблеми насильства в сім'ях, у першу чергу, необхідна співпраця всіх суб'єктів соціальної роботи та своєчасне надання допомоги кризовим родинам для попередження насильства і недопущення його повтореняя - сказав Олег Остріцький.

Підсумовуючи результати зустрічі, присутні зійшлися на необхідності приділяти особливу увагу питанням насильства в сім'ях проти дітей та жінок, а також безумовний захист їх прав та свобод, гарантованих Конституцією України.

Відділ комунікації ГУНП

в Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ