В Закарпатській області громаді про безпеку розповідали рятувальники

В Закарпатській області громаді про безпеку розповідали рятувальники

12.12.15 08:09 0 629
Рятувальники ДСНС постійно здійснюють профілактичні заходи, спрямовані на упередження виникнення пожеж та інших надзвичайних пригод. 11 грудня, у Берегівському районі відбулося позачергове пожежно-профілактичне відпрацювання Великобийганської сільської ради, яка включає села Велика та Мала Бийгань.

Передумовою для проведення цього заходу стало зростання кількості пожеж на території Берегівщини. Так, із початку року (станом на 11.12.2015) в районі зафіксовано 91 пожежу. Для порівняння, за аналогічний період 2014-го тут виникли 83 загорання. Протягом 2015 року 28 пожеж сталося в житловому секторі та 12 – на об’єктах інфраструктури. Не оминув червоний півень і оселі мешканців Великобийганської сільської ради, на території якої вже зафіксовано 4 загорання. Відтак профілактичне відпрацювання є актуальним і дуже важливим для попередження виникнення пожеж та виховання в населення свідомого ставлення до власної безпеки й безпеки оточення.

Спершу учасники заходу провели нараду, у рамках якої визначились із родинами, котрим необхідно приділити особливу увагу. Це сім’ї, що відносяться до так званої «групи ризику»: люди похилого віку, малозабезпечені й ті, хто веде асоціальний спосіб життя. Таких родин на території сіл Мала та Велика Бийгань налічується близько двох десятків.

Окрім вогнеборців, у відпрацюванні взяли участь представники місцевого самоврядування, соціального захисту, правоохоронці та актив села.

Під час відвідин будинків громадян рятувальники розповідали людям про основні правила пожежної безпеки, яких треба дотримуватись під час зимового опалювального періоду, а також про те, як уберегти себе від неприємностей в побуті й на виробництві. Окремо співробітники ДСНС наголошували на проблемі дитячого травматизму внаслідок пустощів із вогнем.

У ході відпрацювання надзвичайники навідалися в гості до школярів 1-6 класів місцевої школи. Для малечі провели урок безпеки у вигляді вікторини на протипожежну тематику, а для кращого сприйняття дітлахам роздали листівки профілактичного змісту. Не оминули увагою вогнеборці й об’єкти інфраструктури – вони завітали до відділення пошти, сільської амбулаторії, швейного цеху та магазинів.

У ДСНС України у Закарпатській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Василь ...

КОМЕНТАРІ