У Рівненській області відтепер авто можна купувати та продавати за спрощеною схемою

У Рівненській області відтепер авто можна купувати та продавати за спрощеною схемою

12.12.15 08:05 0 598
А все тому, що довідка-рахунок при купівлі-продажу автомобіля не потрібна. Таку постанову 18 листопада поточного року прийняв Кабінет Міністрів України.

Купівля-продаж автомобіля – справа, загалом, не складна, але і в ній є безліч дуже важливих нюансів. Тому, щоб уникнути неприємностей, радимо автовласникам та особам, які планують ними стати, ознайомитися з порядком купівлі-продажу автомобіля.

Задля спрощення даної процедури з документів, що підтверджують правомірність придбання транспортних засобів, віднедавна виключено довідку-рахунок. Натомість введено нову категорію документів, які підтверджують правомірність придбання транспортного засобу. Вони укладаються безпосередньо у територіальних сервісних центрах. На підставі договору (купівлі-продажу, дарування авто тощо) здійснюється набуття права власності на транспортний засіб.

Тому тепер при переоформленні автомобіля продавцеві і покупцеві буде достатньо підписати відповідну угоду в будь-якому сервісному центрі МВС або надати нотаріально засвідчену угоду. Варто зазначити, що даною послугою автовласники можуть скористатися незалежно від місця реєстрації (проживання) фізичної особи чи місцезнаходження юридичної особи. Ця процедура проводиться в присутності адміністратора, який засвідчить особи учасників угоди на підставі їх документів. До слова, вказана операція є безкоштовною.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ