У Хмельницькій області вшанували ратний подвиг учасників чорнобильської катастрофи

У Хмельницькій області вшанували ратний подвиг учасників чорнобильської катастрофи

12.12.15 09:11 0 560
На перехресті вулиць Кам'янецької та Прибузької велелюдно. Подоляни зібрались тут, щоб вшанувати учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській атомній станції тих, хто був змушений залишити рідні домівки - евакуйованих та переселенців із зони відчуження та справжніх героїв, які поклали своє життя заради майбутнього України.

До підніжжя пам'ятника «Героям та жертвам Чорнобиля» положили квіти заступник голови обласної адміністрації Володимир Кальніченко, заступник міського голови, керівники структурних підрозділів облдержадміністрації, керівники Чорнобильських громадських організацій, представники релігійних конфесій, небайдужі громадяни.

День 14 грудня 1986 року - це не тільки закриття саркофага на Чорнобильській АЕС, але і подолання найбільшої техногенної катастрофи. І тепер не лише в квітневий день 26 числа, а і 14 грудня вже стало доброю традицією вшановувати пам'ять тих, хто пожертвував своїм життям, захищаючи нас від атомного лиха, а також висловлювати щирі слова подяки всім ліквідаторам за мужність і героїзм. Потерпілі — це не лише люди, які безпосередньо зазнали горя, але й ми з вами. Бо Чорнобиль, більшою чи меншою мірою, торкнувся кожного з нас. Ми, українці, повинні пам'ятати і шанувати героїв, завдяки яким живемо. Чорнобиль був, є і буде, а тому згадувати про нього потрібно не лише раз на рік, а робити це постійно. – відмітив у своєму виступі Володимир Кальніченко.

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Поліцейські ліквідували ...
Наступна новина: В Житомирській області у ...

КОМЕНТАРІ