Хмельницька область: відбулась конференція «Життя триває!»

Хмельницька область: відбулась конференція «Життя триває!»

12.12.15 12:24 0 776
10 грудня у конференц-залі Хмельницького обласного онкологічного диспансеру відбулась конференція «Життя триває! Обласні комплексні програми боротьби із онкологічними захворюваннями та інфекціями, що передаються через кров (гепатити В, С, ВІЛ / СНІД) ».

Метою конференції була профілактика онкологічних захворювань, внутрішньо - лікарняних інфекцій як однієї із основних складових лікувально-діагностичного процесу і якості надання медичної допомоги населенню області, підвищення рівня знань медичним персоналом лікувальних закладів області вимог наказів МОЗ України від 08.06.15 № 325, від 17.03.15 № 148, від 08.08.15 № 494, від 05.11.13 № 955.

Розпочав конференцію головний лікар Хмельницького обласного онкологічного диспансеру Бриндіков Леонід Миколайович. Головний онколог навів ряд сумних статистичних даних – в Хмельницькій області на обліку знаходиться більше 29 тисяч людей, щорічно виявляють більше 4,5 тисячі нових випадків онкопатології, за 9 місяців поточного року в області зареєстровано 3276 хворих на рак, з них у рівному співвідношенні виявлено рак як у чоловіків, так і у жінок.

Закрижевська Тетяна Вікторівна, заступник головного лікаря онкодиспансеру, відмітила, що «Єдиної причини виникнення раку немає, рак – це поліетіологічне захворювання, основою профілактики та раннього виявлення онкологічної патології були і залишаються якісні профілактичні огляди».

Далі до слова запросили начальника Державної служби з лікарських засобів у Хмельницькій області І.А. Мілінчука. Ігор Анатолійович дав ґрунтовні роз'яснення щодо дотримання вимог роботи із наркотичними засобами, психотропними речовинами та прекурсорами, були обговорені накази, які регламентують порядок знищення залишків наркотичних засобів.

Наступний доповідач - головний лікар Хмельницького обласного центру профілактики та боротьби зі СНІДом Касяндрук Олександр Петрович звернув увагу учасників конференції на важливість тестування пацієнтів на ВІЛ-інфекцію, впровадження ефективних протиепідемічних заходів з огляду на ВІЛ інфекцію / СНІД.

Роз'яснення щодо організація заходів по зниження професійного інфікування вірусними гепатитами В та С та вимог щодо поводження з медичними відходами дав головний епідеміолог ДОЗ ОДА Мирний Олександр Борисович.

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: м. Новгород-Сіверський: ...
Наступна новина: У Тернополі глава УГКЦ ...

КОМЕНТАРІ