На Хмельниччині рятувальники та влада вшанували пам’ять ліквідаторів катастрофи на Чорнобильській атомній електростанції

На Хмельниччині рятувальники та влада вшанували пам’ять ліквідаторів катастрофи на Чорнобильській атомній електростанції

12.12.15 16:17 0 534
11 грудня, напередодні вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській атомній електростанції, в залі засідань Головного управління ДСНС України у Хмельницькій області зібралося керівництво та особовий склад Головного управління та вогнеборці – ліквідатори аварії на Чорнобильській АЕС.

Виступаючи перед присутніми, начальник Головного управління Едуард Братко подякував ліквідаторам за неоцінений людський подвиг, мужність, героїзм і відвагу, адже вони не думали про нагороди, відзнаки, та навіть не усвідомлювали, на яку особисту небезпеку наражалися. «Нині, ми низько схиляємо голови перед усіма, хто пішов тоді у ядерний вогонь, щоб зупинити ланцюгову реакцію смерті. Багато з цих людей не дожили до теперішніх днів, задля збереження життя і здоров'я майбутніх поколінь», - продовжив Едуард Петрович.

Під час зібрання всі переглянули кадри відеофільму «Випробовування часом», про трагічні події тих років, а ветеран пожежної охорони – ліквідатор Аполлінарій Швець поділився своїми спогадами. Далі учасники тих трагічних подій отримали грамоти та цінні подарунки від обласної та міської влади, Всеукраїнської асоціації ветеранів війни та МНС України, а також Головного управління ДСНС України.

Продовжився захід мітинг-реквієм біля пам’ятника «Героям-пожежникам, які врятували світ від ядерної катастрофи», куди прибули перші особи обласної та міської влади, керівники силових структур області, представники громадських організацій та мешканці міста. Разом із ліквідаторами вони вшанували пам’ять загиблих ліквідаторів покладанням квітів до пам’ятника, хвилиною мовчання та запалили свічку пам’яті в Каплиці Неопалимої Купини.

ГУ ДСНС України

у Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Чернівецькій області ...
Наступна новина: Закарпаття: на Перечинщині ...

КОМЕНТАРІ