Чернігівщина: на Черкащині перевірено готовність обласної мобільної групи до дій за призначенням у зимовий період

Чернігівщина: на Черкащині перевірено готовність обласної мобільної групи до дій за призначенням у зимовий період

12.12.15 10:22 0 524
На території спортивно-оздоровчого комплексу Черкаського інституту пожежної безпеки ім. Героїв Чорнобиля було проведено огляд сил і засобів мобільної групи реагування, спеціалізованих служб цивільного захисту області щодо готовності до дій за призначенням у зимовий період.

Обласна мобільна група розгортається на місці ліквідації наслідків надзвичайної ситуації за умов проведення тривалих робіт. Наявність в її складі пожежно-рятувальних підрозділів Управління ДСНС, а також служб взаємодії: фахівців служби охорони громадського порядку, медичної служби, аварійних бригад служби електропостачання, теплопостачання, водопостачання, газопостачання та автомобільних доріг дозволяє підвищити рівень оперативного реагування на будь-які надзвичайні ситуації.

Саме для перевірки готовності та можливостей відповідних підрозділів Управління, які відповідають за створення таких умов, на території Черкаського інституту пожежної безпеки ім. Героїв Чорнобиля, Управлінням ДСНС було розгорнуто пересувний пункт управління та спеціальний пункт життєзабезпечення.

Заступник начальника Управління ДСНС у Черкаській області В`ячеслав Перевізник підкреслив: «В сучасних умовах пересувний пункт управління для керування ліквідацією надзвичайної ситуації буде розгорнутий безпосередньо на місці події. Цей своєрідний "польовий штаб" за будь-яких погодних умов повинен забезпечити повноцінну діяльність рятувальників та інших учасників відновлювальних робіт в автономному режимі».

Оглядаючи наметове містечко, особливу увагу запрошені приділили огляду техніки, яка відповідає за обробку і аналітичний моніторинг ситуації, а також різноманітним засобам зв'язку.

Також під час огляду була перевірена готовність спеціальної та інженерної техніки й обладнання ДСНС, інституту пожежної безпеки, медицини катастроф, аварійних бригад відповідних комунальних служб, Обленерго, Черкасигаз, Черкасиводоканал, Теплокомуненерго, обласного осередку Товариства Червоного Хреста, служби дорожнього забезпечення, будівельників, сили яких входять до складу і обласної мобільної групи.

Після огляду обласної мобільної групи, вже у найближчий час будуть проведені перевірки готовності до дій за призначенням аналогічних районних мобільних груп.

Всього до складу обласної оперативної мобільної групи реагування на надзвичайні ситуації входить 321 боєць особового складу служб цивільного захисту області та 177 одиниць техніки.

З метою організації заходів оперативного реагування на надзвичайні ситуації техногенного характеру, в області створено 24 такі мобільні групи оперативного реагування.

Загальна чисельність техніки мобільних груп оперативного реагування складає 341 одиниця, особового складу – 772 особи.

У ДСНС України

у Черкаській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Хмельницька область: 10 ...
Наступна новина: В Житомирській області ...

КОМЕНТАРІ