На Тернопіллі глава і Отець УГКЦ Блаженніший Святослав освятив меморіальну дошку на честь Митрополита Андрея Шептицького

На Тернопіллі глава і Отець УГКЦ Блаженніший Святослав освятив меморіальну дошку на честь Митрополита Андрея Шептицького

12.12.15 10:08 0 578
10 грудня, з пастирським візитом перебував у Тернополі Глава УГКЦ Блаженніший Святослав (Шевчук).

В Архикатедральному Соборі Непорочного Зачаття Пресвятої Богородиці Предстоятель УГКЦ очолив Молебень за мир і спокій в Україні. Спільну молитву склали духовенство, тисячі тернополян, представники обласної та міської влади – голова обласної ради Віктор Овчарук, голова ОДА Степан Барна, міський голова Тернополя Сергій Надал.

Після молитви процесійна хода пройшла центром Тернополя до Української гімназії, на фасаді якої встановлено меморіальну дошку на честь Митрополита Андрея Шептицького, який перебував у цьому приміщенні у 1901 році..

Блаженніший Святослав та митрополит Василій провели чин освячення цієї меморіальної дошки.

Предстоятель УГКЦ завітав в Українську гімназію, зустрівся з учнівським та педагогічним колективами.

Поет Олег Герман спільно з Галицьким муніципальним камерним оркестром під орудою Василя Феленчака представили Блаженнішому Святославу та гостям фрагменти мистецької програми «Три молитви Митрополита», присвяченої 150-річчю від дня народження Андрея Шептицького.

Нагадаємо, 27 січня рішенням депутатів Тернопільської обласної ради 2015 рік проголошено Роком Андрея Шептицького.

Про це повідомили у прес-службі Тернопільської облради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області ...
Наступна новина: Львівщина: учні СЗШ №87 ...

КОМЕНТАРІ