На Тернопільщині заготовлять 9 тисяч новорічних ялинок

На Тернопільщині заготовлять 9 тисяч новорічних ялинок

12.12.15 14:18 0 633
Новорічна кампанія офіційно стартує на Тернопільщині. Тож державні підприємства Тернопільського обласного управління лісового та мисливського господарства цьогоріч заготовлять 9 тисяч новорічних красунь, аби мешканці Тернопільщини насолодилися Новорічними й Різдвяними святами з живим ароматним деревцем.

Водночас лісівники Тернопілля застерігають не купувати новорічних дерев без бирок (самоклеючих стрічок зі штрих-кодом), з якими законно заготовлені хвойні будуть реалізовуватися лісовими держпідприємствами цьогоріч.

Задля попередження незаконного продажу хвойних у Тернопільському обласному управлінні лісового та мисливського господарства відкрито гарячу лінію – 52-30-02. Відповідальною особою за новорічну кампанію 2015 року є головний спеціаліст відділу лісового та мисливського господарства Андрій Маланчук. Якщо вам стало відомо про незаконну заготівлю чи реалізацію новорічних деревець, звертайтеся до нас на гарячу лінію – 52-30-02.

Зазначимо, що штраф за незаконну заготівлю і реалізацію хвойних значно перевищує ціну законно заготовленої ялини. Середня ціна на новорічні дерева не різниться від минулорічної і становить 53 гривні.

Штраф становитиме від 5 до 10 неоподатковуваних мінімумів громадян, тобто від 85 до 170 гривень і залежатиме від діаметру новорічного дерева. Крім того, на недобросовісних громадян накладатимуться додаткові штрафні санкції за нанесення шкоди державному лісовому фонду.

Тож не псуйте собі передсвяткового настрою, придбавайте легальні новорічні дерева, які тернопільські лісівники протягом кількох років старанно вирощували й доглядали спеціально для того, аби додати тернопільчанам додаткової святкової аури до Новорічних й Різдвяних свят.

Прес-служба Тернопільського ОУЛМГ

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Львівські правоохоронці ...
Наступна новина: На Хмельниччині ...

КОМЕНТАРІ