За адмінпослуги,надані землевпорядниками Тернопільщини,бюджети отримали майже 1,8 мільйона гривень

За адмінпослуги,надані землевпорядниками Тернопільщини,бюджети отримали майже 1,8 мільйона гривень

12.12.15 14:54 0 578
Землевпорядники області з початку року надали 97,9 тис. адміністративних послуг. Бюджети різних рівнів сумарно отримали 1,77 млн грн. за надання 31,7 тис. платних адмінпослуг.

Майже 99% адмінпослуг, що потребують оплати, стосувались відомостей з Державного земельного кадастру. Фахівці земельної служби надали близько 30 тис. витягів з кадастру про земельну ділянку та здійснили 408 державних експертиз землевпорядної документації.

Інші 66,2 тис. адмінпослуг надані на безоплатній основі. Землевпорядники отримали найбільше запитів (24,6 тис.) щодо проведення державної реєстрації земельних ділянок. Інші 22,2 тис. послуг стосувались видачі витягу з технічної документації про нормативну грошову оцінку земельної ділянки. Ще 13,9 тис. громадян звертались за наданням довідки з державної статистичної звітності про наявність земель та розподіл їх за власниками, землекористувачами, угіддями.

Землевпорядна служба поступово запроваджує принцип екстериторіальності у процесі надання адмінпослуг. Вже зараз в режимі он-лайн через Публічну кадастрову карту можна замовити витяг з Державного земельного кадастру та витяг про нормативну грошову оцінку земельної ділянки. Також відкритий доступ до інформації про власників та користувачів земель по всій території України.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Етно-фестиваль «Різдво у ...
Наступна новина: У Вінниці затримано ...

КОМЕНТАРІ