В Луцьку відбулася презентація творчого проекту “Різдвяна майстерня”

В Луцьку відбулася презентація творчого проекту “Різдвяна майстерня”

12.12.15 08:29 0 1405
Cьогодні у Палаці культури міста Луцька відбулася презентація творчого проекту “Різдвяна майстерня”.

Начальник управління культури міської ради Тетяна Гнатів, вітаючи майстрів та юних лучан, які виявили бажання у них навчатися, зазначила, що цей проект успішно реалізовується у нашому місті третій рік поспіль. Він був ініційований управлінням культури, минулого року до координаторів проекту приєдналася громадська організація “Рукотвори Волині”. Понад 20 майстрів уже зареєструвалися для участі у цьогорічних майстер-класах, які триватимуть до Водохреща. Це, зокрема: вироби з соломи - Валентина Якимович; текстильна іграшка - Анна Співачук; ручне ліплення з глини - Анатолій Філозоф; іграшка з вовни - Олена Березовська; бісероплетіння - Валентина Солодова; розпис медового пряника - Вікторія Смолярчук; вироби з полімерної глини - Олена Кулик; птаха-оберіг- Світлана Курбан; розпис імбирного пряника - Наталія Мартинюк; ялинкові прикраси -Габріела Євстаф'єва; вироби з лісової трави - Юлія Співак; декупаж - Валентина Пус; ліплення з полімерної глини - Катерина Новак; текстильна іграшка - Руслана Цибуліна; розпис дерев'яної іграшки - В'ячеслав Мельник; текстильна іграшка - Юлія Порохнавець; екологічна іграшка - Лілія Радзивілюк; виготовлення підсвічників та різдвяної квітки - Вікторія Шевчук; ялинкові прикраси з дерева, українська народна іграшка, традиційна українська лялька-мотанка - Юлія і Денис Богданови; різдвяні обереги з сіна - Наталія Довгалюк; різдвяні вироби з глини - Жанна Миляшкевич.

Тетяна Гнатів розповіла, що під час майстер-класів новорічні сувеніри виготовлятимуть діти учасників АТО, щоб ці маленькі обереги подарувати своїм татусям. Вона також акцентувала, що інтерес лучан до проекту зростає. “Це дає можливість долучитися до знань, які передаються з покоління до покоління про наші традиції обряди, які пов'язані з Різдвом” - сказала Тетяна Гнатів.

Майстри у своїх виступах запрошували лучан до “Різдвяної майстерні” і власноручно виготовити новорічно-різдвяну атрибутику, сувеніри, листівки, ялинкові прикраси та дякували управлінню культури за створення хороших умов для проведення майстер-класів. Окрім того у “Різдвяній майстерні” відбуватимуться зустрічі з етнографами і фольклористами та майстер-класи з вивчення колядок та щедрівок. Кілька автентичних поліських колядок учасники проекту вивчали вже .

Партнерами проекту є Луцький міський центр для сім'ї, дітей та молоді.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Чернігові поліцейські ...
Наступна новина: В Чернівецькій області ...

КОМЕНТАРІ