м. Нововолинськ: рятувальники навчали дітей правил безпеки

м. Нововолинськ: рятувальники навчали дітей правил безпеки

12.12.15 15:43 0 588
10 грудня працівники Нововолинського міського відділу УДСНС України у Волинській області спільно з особовим складом державної пожежно-рятувальної частини №5 відвідали учнів Нововолинської загальноосвітньої школи №7, для яких вони провели «День цивільного захисту».

Під час бесіди рятувальники нагадали дітям, як запобігти пожежі і не стати її жертвою, дали поради, як поводитися у критичних ситуаціях, окреслили спектр небезпечних факторів, що можуть стати причиною травм у зимовий період.

Фахівці ДСНС наголосили, що в екстремальних умовах найважливіше не допускати паніки, а опанувавши свої емоції, пригадати прості правила безпеки й неухильно їх виконувати. Основним з питань по якому проводилося навчання було дії у випадку виникнення надзвичайних ситуацій воєнного характеру та при виявленні сучасних вибухонебезпечних предметів. Школярам старших класів показано фільм про вибухонебезпечні предмети, а саме: «Небезпечні знахідки».

Друга частина заходу відбулася на шкільному подвір'ї, де рятівники Служби “101” продемонстрували школярам можливості пожежно-рятувальної техніки, а також захисний одяг та спорядження.

Молодь захоплено спостерігали, як рятувальники легко за допомогою пневматичної подушки підіймають пожежний автомобіль. Діти довідалися, що саме таким способом бійці ДСНС підіймають розвалені елементи будівель, рятуючи людей, які постраждали в наслідок обвалу житлових будинків чи споруд та під час інших надзвичайних подій. Крім того побачили як відбувається гасіння імітованої пожежі, а усі охочі могли й самі подати воду на приборкання умовного полум'я.

Для кращого засвоєння матеріалу фахівці цивільного захисту вручили юнакам та дівчатам тематичні листівки та пам’ятки з правил особистої безпеки.

У ДСНС України у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Вінничина: в обласній ...
Наступна новина: У Львівській області ...

КОМЕНТАРІ