На Вінничині влада повинна підтримувати нормальне конкурентне середовище на ринку заготівлі молока,- Валерій Коровій (+фото)

На Вінничині влада повинна підтримувати нормальне конкурентне середовище на ринку заготівлі молока,- Валерій Коровій (+фото)

13.12.15 15:59 0 597
11 грудня, в рамках робочої поїздки до Іллінецького району, голова обласної державної адміністрації Валерій Коровій відвідав СТОВ «Україна», що в селі Тягун.

Очільник регіону оглянув сучасний тваринницький комплекс підприємства, яке утримує 850 голів великої рогатої худоби, в тому числі 280 корів, та ознайомився із застосовуваними тут технологіями виробництва молока. Відтак підкреслив: з 1 січня 2016 року повною мірою вступає в дію Угода про асоціацію України з ЄС, і одним з елементів цієї угоди є, в тому числі, й питання забезпечення сертифікації якості виробництва молока.

«Цей процес достатньо непростий. Так сталося, що 70 % молока, яке продукується в Україні, йде безпосередньо з невеличких господарств, домогосподарств. І за рахунок цього, фактично, утримується дуже багато сімей. Тому на прикладі цього господарства ми бачимо, в якому напрямку потрібно розвиватися. Адже так чи інакше забезпечення системи якості молока, підвищення продуктивності дійного стада – це один із факторів аграрного бізнесу», - зауважив Валерій Коровій.

Голова облдержадміністрації наголосив, що влада не наділена можливістю втручатися в систему господарських взаємовідносин, але водночас від органів влади дуже багато залежить у питанні підтримки нормального конкурентного середовища на ринку заготівлі молока.

«Ми можемо гарантувати достатньо ефективну ціну на молоко лише за двох умов: або держава дотуватиме молоко, як це відбувається в країнах Євросоюзу, або ми повинні створити ефективне конкурентне середовище, де на ринку мають бути ті заготівельні підприємства, які виготовляють якісну продукцію, збувають її, а відповідно –можуть підняти вартість молока», - підкреслив Валерій Коровій.



















Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Житомирській області ...
Наступна новина: На Рівненщині у ...

КОМЕНТАРІ