На Закарпатті затримали серійних злодіїв-колекціонерів ключів

На Закарпатті затримали серійних злодіїв-колекціонерів ключів

13.12.15 16:40 0 605
Перечинські правоохоронці затримали двох розкрадачів, які скоїли більше десятка крадіжок. Один з них, раніше судимий житель Перечина, зізнався, що мав незвичне хобі - колекціонував ключі, аби відкривати ними чужі замки…

Упродовж жовтня-листопада в м.Перечин і в районі посипались крадіжки. Невідомі зловмисники обкрадали вночі чужі гаражі, сараї, тягнули добро з території підприємств. Що цікаво, нерідко замок на дверях обкраденого приміщення залишався на місці, а майно зникало…

Нічним крадіям вдавалось залишатися безкарними, та зрештою вони попалися. За підозрою в скоєнні крадіжок поліцейські затримали двох місцевих чоловіків. У них вилучено частину краденого.

Обидва затримані – раніше судимі. Один із них має хобі – колекціонує ключі. Цими ключами він потім міг відкрити практично будь-який замок. Відкривав чужий гараж чи сарай, забирав усе цінне, а потім замикав двері своїм ключем.

Як зізнався затриманий "колекціонер" правоохоронцям, він полюбляв… міняти замки на дверях. Це чоловікові було "по приколу". В одного потерпілого знімав навісний замок з дверей і вішав його сусіду. Аби господарі потім не могли відкрити двері й не розуміли, в чому річ… Крали, кажуть, "там, де легше". Крадене зловмисники збували за безцінь.

"Поліцейські зібрали інформацію про причетність затриманих до понад десятка крадіжок майна громадян і організацій. Загалом вони заподіяли збитків на суму понад 100 тисяч гривень. У скоєному зізналися. Речові докази вилучено", - розповідає начальник Перечинського відділу поліції Анатолій Шкирта.

Справжні масштаби діяльності злодійкуватого колекціонера ключів і його подільника має встановити слідство. Вирішується питання про обрання крадіям міри запобіжного заходу.

Відділ комунікації ГУНП в Закарпатській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В ДСНС України пройшов ...
Наступна новина: В Житомирській області ...

КОМЕНТАРІ