В Чернігівській області підведені підсумки Х міського конкурсу "Вчимося жити на землі" "Попіл Чорнобиля стукає в наші серця"

В Чернігівській області підведені підсумки Х міського конкурсу "Вчимося жити на землі" "Попіл Чорнобиля стукає в наші серця"

13.12.15 13:44 0 605
11 грудня в обласному Управлінні ДСНС відбулось урочисте нагородження переможців Х міського конкурсу "Вчимося жити на землі" "Попіл Чорнобиля стукає в наші серця". Його організаторами виступили навчально-методичний центр цивільного захисту та безпеки життєдіяльності, Управління ДСНС в області, міське управління освіти та обласна бібліотека для дітей ім. Островського. Метою конкурсу, який проводився з 20 вересня по 20 листопада, було довести до підростаючого покоління факти самопожертви людей під час ліквідації аварії на ЧАЕС та познайомити їх з самими героями-ліквідаторами, які ціною власного життя і здоров'я захистили Україну і світ від страшної техногенної катастрофи.

У конкурсі взяли участь учні 8-10 класів м. Чернігова, які, поспілкувавшись з ліквідатором, мали підготувати літературне оповідання або спеціальний репортаж. Журі визначило сім найкращих робіт підготовлених Катериною Пасько (ЗНЗ №24), Дмитром Сергієнко (ЗНЗ №5), Іриною Кудашовою (ЗНЗ №1), Єлизаветою Нагорною (ЗНЗ №3), Марією Золотницькою (ЗНЗ №2), Олександром Шапкою (ЗНЗ №21) та Ворнікою Воробей (ЗНЗ №4).

Під час урочистого зібрання діти читали уривки своїх оповідань та щиро дякували ліквідаторам за їх героїчний подвиг. В свою чергу чорнобильці подякували підростаючому поколінню за увагу і турботу. Переможці конкурсу від організаторів отримали грамоти та невеличкі сувеніри.

"Такі тематичні конкурси необхідні і нам і дітям. Нам приємно, що нас не забувають, а підростаюче покоління більше дізнається про героїв-ліквідаторів, які робили усе можливе, аби приборкати наслідки тієї страшної аварії", - зазначив ветеран пожежної охорони Георгій Прядко.

Побажали здоров'я та довгих років життя ліквідаторам, а натхнення і подальших успіхів переможцям т.в.о. начальника УДСНС полковник служби цивільного захисту Дмитро Бескостий та начальник навчально-методичного центру ЦЗ та БЖД полковник служби цивільного захисту Олександр Назін.

На завершення заходу для ліквідаторів і переможців конкурсу було організовано екскурсію по пожежно-технічній виставці обласного Управління ДСНС.

УДСНС у Чернігівській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Очищення рядів ...
Наступна новина: В Чернігівській області під ...

КОМЕНТАРІ