Волинські правоохоронці долучилися до акції Всеукраїнський тиждень права

Волинські правоохоронці долучилися до акції Всеукраїнський тиждень права

13.12.15 13:12 0 599
Співробітники сектору ювенальної поліції у Волинській області разом із курсантами Луцького правознавчого ліцею відвідали Волинський обласний притулок для дітей, що у місті Рожище. В ігровій формі правоохоронці провели із дітками урок «Права людини».

Підлітки давали визначення юридичним та правовим термінам, пригадували основні права та обов'язки громадян, ознаки державності, тощо.

Усі розмістилися за великим столом, і колективно відповідали на поставлені запитання. Коли вихованці дитбудинку вагалися із відповідями на допомогу їм приходили курсанти правознавчого ліцею. Оскільки, практично всі учасники акції ровесники, то і вікторина проходила жваво та цікаво.

– Ми вирішили для наших дітей зробити День права, – розповідає заступник директора Волинського обласного притулку для дітей Неля Прокопчук. – До проведення заходу долучилися співробітники ювенальної поліції разом із курсантами правознавчого ліцею. Такі зустрічі є дуже важливими, адже у притулку перебувають діти, які закинули навчання, не тримаються домівки, і таке спілкування з працівниками поліції та їхніми однолітками-ліцеїстами їм просо необхідне.

Інспектор Луцького відділення поліції Марина Ярошук провела з дітьми інтелектуальну гру – «Фото-фішка». Гра розроблена в рамках проекту Всеукраїнського громадського центру «Волонтер», і сприяє обговоренню актуальних питань щодо здоров'я і наслідків ризикованої поведінки та проблеми ВІЛ-інфікування, які постають перед сучасною молодою людиною. Також поліцейський, у профілактичних цілях, нагадала присутнім про верховенство права і недопустимість порушення норм закону.

– В Україні проходить Тиждень права, тож ми долучилися до цих заходів, і відвідали дитячий притулок у місті Рожище. Головне наше завдання – допомогти дітям, які опинилися у складних життєвих ситуаціях, – говорить інспектор Луцького відділення поліції Марина Ярошук.

Подібні заходи – це можливість для молоді дізнатися про свої права та гарантії захисту. Тому їх проведення повинно мати системний характер. А коли до діалогу із дітьми правоохоронці залучають ігри, вікторини, тощо, профілактичні заняття стають ще більш цікавими та корисними.

Сектор комунікації ГУНП

у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Вінничині більше 40 ...

КОМЕНТАРІ