Пішов у вічність волинський журналіст,письменник,краєзнавець,видавець Феодосій Григорович Мандзюк

Пішов у вічність волинський журналіст,письменник,краєзнавець,видавець Феодосій Григорович Мандзюк

13.12.15 16:20 0 869
Відомий також як поет-сатирик Кость Волиняка, Феодосій Григорович був справжнім волинянином та лучанином, досліджував історію нашого міста. З 2003 по 2008 працював головним редактором тижневика «Луцький замок».

Народився Феодосій Мандзюк 25 вересня 1951 року на Волині, у селі Гектари Горохівського району. Вищу освіту здобув у Львівському державному університеті ім. Івана Франка на факультеті української філології. Працював у редакціях районних та обласних газет, головним редактором, директором видавництва «Надстир'я». Організував приватне видавництво «Волинянин», у якому побачили світ книги волинських авторів.

Писав для дітей, сатиричні та гумористичні, історико-краєзнавчі книги. «Луцький замок на старих малюнках і фотографіях», «Вулиці і майдани Луцька», «Легенди старого Луцька» - це невеличка частинка книг з луцької тематики, що вийшли з- під пера Феодосія Мандзюка.

Луцький міський голова Микола Романюк, депутати міської ради, виконавчий комітет висловлюють щирі співчуття родині та близьким у зв'язку зі смертю Феодосія Григоровича Мандзюка.

Світла та вічна пам'ять нашому знаному земляку…

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Рівненщині у ...
Наступна новина: В ДСНС України пройшов ...

КОМЕНТАРІ