У Житомирі відзначили 150-річчя від дня народження Андрея Шептицького

У Житомирі відзначили 150-річчя від дня народження Андрея Шептицького

15.12.15 09:48 0 529
11 грудня з нагоди святкування 150-річчя від дня народження митрополита Андрея Шептицького, видатного ієрарха Української Греко-Католицької Церкви, мислителя, філософа і мецената європейського масштабу, у Житомирській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. О. Ольжича відкрито фотодокументальну виставку про життєвий шлях служіння Богу і Українському Народові Андрея Шептицького. Виставка організована за ініціативи Житомирського протопресвітера Української Греко-Католицької Церкви (УГКЦ) протоієрея Віталія Сидорука, Комісії УГКЦ з питань сприяння єдності християн та Управління культури Житомирської обласної державної адміністрації. У ній презентовані матеріали Центрального державного архіву України м. Львова, галузевого Державного архіву вищих органів влади та управління України, Центру досліджень визвольного руху, Музею Української революції 1917-1921 рр., Музею сакрального мистецтва імені о. Антона Петрушевича Львівської митрополії УГКЦ, особистого архіву проф. В. І. Сергійчука.

Відкриття фотовиставки розпочалося із зустрічі в актовому залі бібліотеки громадськості із доктором соціальної економіки, доцентом Папського Григоріанського університету (Рим) Зіновієм Свередою та отцем Полікарпом Марцелюком, головою Постуляційного Центру беатифікації і канонізації святих УГКЦ. Тема зустрічі: «Примирення в Українському Народі на прикладі життя і діяльності митрополита Андрея Шептицького».

Учасники заходу обговорили життєвий шлях митрополита – приклад того, як можна прожити достойне життя навіть у вкрай несприятливих обставинах. «Це нагадування нам усім, що людське життя – та цінність, яку не можна описати, виміряти, і саме воно має стояти у центрі усього. Попри масштаб фігури, для багатьох в Україні Андрей Шептицький лишається "великий і незнаний"», – зазначили доповідачі.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Попередження про ...
Наступна новина: Закарпаття: на Рахівщині ...

КОМЕНТАРІ