Майже 27 мільйонів гривень кредитів на будівництво,енергозбереження,розвиток фермерського господарства,водо- та газопостачання отримали вінничани у 2015 році (+фото)

Майже 27 мільйонів гривень кредитів на будівництво,енергозбереження,розвиток фермерського господарства,водо- та газопостачання отримали вінничани у 2015 році (+фото)

15.12.15 08:10 0 586
В 2015 році обласний Фонд сприяння інвестиціям та будівництву працював над реалізацією 4-х галузевих Програм, які фінансуються за рахунок бюджетних коштів усіх рівнів. Про це повідомив керівник Фонду Володимир Бабошин під час апаратної наради у голови облдержадміністрації, 14 грудня.

За його словами, відповідно до Регіональної програми підтримки індивідуального житлового будівництва “Власний дім”, реалізовано 8,9 млн грн., згідно Регіональної цільової програми будівництва (придбання) доступного житла вінничани отримали 7 мільйонів гривень, а до Програми підвищення енергоефективності та зменшення споживання енергоресурсів - 8,538 млн.грн. На розвиток особистих селянських та фермерських господарств області аграрії отримали 2,5 млн. гривень. Таким чином загальна сума кредитів з реалізації всіх 4-х програм становить 26,938 млн.грн.

Окремо зупинився Володимир Бабошин на реалізації кожної програми. Так, за словами посадовця, на програму «Власний дім» з державного бюджету залучені 3,0 млн. грн., а з місцевих бюджетів – 5,9 млн.грн. «Лідерами з отримання коштів стали Оратівський, Барський, Жмеринський, Тиврівський, Липовецький, Літинський, Томашпільський, Козятинський та Шаргородський райони. Ці райони отримали кредити на суму від 100 до 250 тисяч гривень» - зазначив Володимир Бабошин. Але є й райони, які взагалі не залучали кошти. На це голова облдержадміністрації Валерій Коровій дав доручення промоніторити ситуацію з метою виявлення потреб цих районів.

Що ж стосується будівництва, чи придбання доступного житла, то за словами керівника Фонду у 2015 році на виділені 7,0 млн. грн. надано кредити 38 сім'ям. «Кошти спрямовані на продовження робіт по будівництву 8 квартирних житлових будинків в м. Томашпіль та смт. Муровані Курилівці та дольову участь у будівництві житлових будинків по вул. Тимощука та по вул. Чехова в м. Вінниця» - відмітив Володимир Бабошин.

На 2016 рік Фондом заплановано реалізувати всі чотири програми на загальну суму 36,7 мільйонів гривень. На «Власний дім» - 14,7 млн.грн., «Доступне житло» - 8,0 млн.грн., «Енергозбереження» - 11.0 млн.грн. та на підтримку фермерських господарств – 3,0 млн.грн.

Презентація.pptx







Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Луцьку відбулася ...
Наступна новина: Рівненщина: поліцейськими ...

КОМЕНТАРІ