В облдержадміністрації обговорювали питання реалізації інвестиційних проектів на Вінниччині

В облдержадміністрації обговорювали питання реалізації інвестиційних проектів на Вінниччині

15.12.15 16:35 0 506
Під головуванням першого заступника голови Андрія Гижка відбулася нарада з питання освоєння коштів державного фонду регіонального розвитку, спрямовані на реалізацію інвестиційних проектів соціального спрямування.

На нараді Андрій Гижко поставив вимоги до голів райдержадміністрацій районів та голів міськвиконкомів міст обласного значення щодо безумовного освоєння коштів та завершення робіт на об'єктах в поточному році.

На нараді заслухано голів райдержадміністрацій щодо термінів реалізації проектів та звернув увагу на якість підготовки пропозицій по реалізації інвестиційних проектів на 2016 рік.

Фінансова допомога держави для області у 2015 році, спрямована на виконання інвестиційних програм і проектів регіонального розвитку (у тому числі проектів співробітництва та добровільного об'єднання територіальних громад), що мають на меті розвиток регіонів, становить 165,6 млн. грн., з яких:

- державний фонд регіонального розвитку (далі - Фонд) – у сумі

148,7 млн. грн.;

- субвенція з державного бюджету місцевим бюджетам Вінницької області за програмою «Державні капітальні видатки, що розподіляються Кабінетом Міністрів України» (далі – субвенція) - у сумі 16,9 млн. грн.

За рахунок коштів Фонду при співфінансуванні з місцевих бюджетів планується завершити розпочате в минулих роках будівництво і ввести в експлуатацію заклад освіти на 144 учнівських місця (с.ЗведенівкаШаргородського району) та дитячий садок на 30 місць (с.Дорошівка Ямпільського району).

Провести реконструкцію 3 дитячих садків на 280 місць (м.Вінниця, смт.Крижопіль, с.МарксовоНемирівського району), заклад соціальної сфери - центр «Гармонія» та об'єкти інфраструктури (вставка між трамвайними лініями і проспект Космонавтів) у м.Вінниця; об'єкти сфери житлово-комунального господарства (система водопостачання з Суворівського водозабору, водогін с.Вербовець – смт.МурованіКурилівці), провести роботи з енергозбереження в бюджетних закладах та благоустрою територій.

Станом на 10 грудня поточного року в область надійшло коштів Фонду у сумі 128 млн. грн., що становить 86,1 % до загального обсягу фінансування. Касові видатки здійснено на суму 71 млн. грн.

Завершені роботи по водопостачанню населених пунктів області – смт.Браїлів та с.Стодульці Жмеринського району, с.СоболівкаЛиповецького району. Реконструйовано універсальний спортивний майданчик з синтетичним покриттям у м.Бар та проведені ремонтні роботи будинку культури в с.Володіївці Чернівецького району і дитячому садочку с.Білопілля Козятинського району

На стадії завершення будівництво водогону с.Вербовець-смт.МурованіКурилівці та водопостачання м.Липовець, реконструкція закладу соціальної сфери «Гармонія», школи в с.РосошаЛиповецького району та дошкільних закладів у м.Іллінці і смт.Крижопіль, енергозберігаючі заходи в освітянському закладі в смт.Чечельник та дитячому садочку в с.МухівціНемирівського району.

За рахунок Субвенції передбачено виконання робіт з будівництва, реконструкції та ремонту об'єктів соціального спрямування по Бершадському району, продовження будівництва поліклініки в смт. Теплик та погашення заборгованості за виконанні роботи у 2013 році по будівництву хірургічного корпусу обласної лікарні ім. Пирогова у м. Вінниця.

Кошти Субвенції спрямовані розпорядникам, кредиторська заборгованість погашена.

Станом на 10.12.2015 року з профінансованих коштів по Бершадському району у сумі 10,3 млн. грн., освоєння становить 8,8 млн. грн. По будівництву поліклініки в смт.Теплик здійснено лише авансові платежі у сумі 1,8 млн. грн., з виділених коштів у сумі 5,8 млн. грн.

Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Чернівці: Програма ...

КОМЕНТАРІ