У Хмельницькій області актуальне питання боротьби з пестицидами

У Хмельницькій області актуальне питання боротьби з пестицидами

15.12.15 11:55 0 633
Пестициди забруднюють довкілля не тільки у процесі їх використання, але й в процесі виробництва, зберігання, транспортування та знищення. Під впливом кисню, освітлення, вітру, температури, вологи піддаються складним перетворенням та в залежності від типу та стану ґрунтів можуть переноситися на значні відстані та накопичуватися в організмах тварин і людей. Пестициди вражають різні компоненти природних екосистем: зменшують біологічну продуктивність фітоценозів, видове різноманіття тваринного світу, знижують чисельність корисних комах і птахів, а в кінцевому підсумку становлять небезпеку і для самої людини. Тривале зберігання пестицидів у непристосованих складах і в зруйнованій тарі призводить до забруднення навколишнього середовища: ґрунту, водних джерел (навіть артезіанських вод) та в цілому агроландшафтів.

На актуальною проблемою в області є непридатні та заборонені до використання хімічні засоби захисту рослин, так звані пестициди і агрохімікати, які складають особливу групу високотоксичних речовин.

Департаментом екології та природних ресурсів обласної державної адміністрації організовано круглий стіл щодо шляхів боротьби з пестицидами. На обговорення було винесено питання про стан поводження з непридатними пестицидами та агрохімікатами, про методичні рекомендації з проведення загальної інвентаризації непридатних та заборонених до використання пестицидів і агрохімікатів на території України та шляхи зменшення впливу пестицидів на довкілля. Круглий стіл відбувся за участі фахівців Департаменту, представників структурних підрозділів облдержадміністрації та громадськості.

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Роботи чернівецьких ...

КОМЕНТАРІ