Закарпатські поліцейські провели для неповнолітніх в'язнів лекцію та незвичну екскурсію

Закарпатські поліцейські провели для неповнолітніх в'язнів лекцію та незвичну екскурсію

16.12.15 14:07 0 554
У рамках Усеукраїнського тижня права, приуроченого до Міжнародного дня прав людини, на базі Закарпатської УВП №9 провели інформаційно-виховний освітній захід із питань реалізації і захисту прав людини, профілактики підліткової злочинності, попередження шкідливих звичок, профілактики наркоманії та ВІЛ-інфекції серед неповнолітніх.

Неповнолітні, які стоять на обліку закладу, мали змогу послухати лекцію старшого інспектора сектору молодіжної превенції управління превентивної діяльності ГУНП України в Закарпатській області Андрія Курти.

Про захист прав і законних інтересів громадян вів бесіду перший заступник начальника головного територіального управління юстиції в Закарпатській області Іван Алмаші.

«Зараз у Закарпатській установі виконання покарань реальний термін за крадіжки та грабежі відсиджують троє неповнолітніх. Але більшість тих, кому не виповнилося 18-ти, засуджують умовно. Таких на Закарпатті 8 десятків неповнолітніх, серед яких і дівчата, і хлопці», - повідомив заступник начальника відділу Державної пенітенціарної служби в Закарпатській області Андрій Думнич.

Минулого року один із затриманих, Річард, потрапив до правоохоронців після того, як украв телефон. Суд виніс хлопцеві, тоді ще неповнолітньому, вирок – два роки з відтермінуванням. Тепер він під постійним наглядом інспектора. І запевняє, що більше подібного не скоїть: «Украв телефон, затримали, потім - суд. Шість місяців був тут… Я зрозумів, красти не можна…»

Та статистика скоєння повторних злочинів протирічить словам Річарда. Про це точно знає інспектор Ужгородського міськрайонного відділу кримінально-виконавчої інспекції Державної пенітенціарної служби Олеся Бігарь, яка 7 років працює з засудженими неповнолітніми.

Пані Олеся з досвіду знає, що більшість злочинів скоюють діти з неблагополучних сімей чи під впливом «нездорової» компанії: «Найчастіше діти потрапляють до нас за крадіжку: крадіжка велосипеда, крадіжка телефону мобільного. Тобто найелементарніші речі, яких їм не вистачає, вони звикли забирати. У більшості випадків вони повертаються до нас. Приблизно шістдесят зі ста відсотків вчиняють новий злочин».

А після бесіди для неповнолітніх, які перебувають на обліку, провели екскурсію на території Закарпатської УВП №9.

Відділ комунікації ГУНП в Закарпатській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Рівненській області ...

КОМЕНТАРІ