Житомирські поліцейські провели незвичну екскурсію

Житомирські поліцейські провели незвичну екскурсію

16.12.15 14:24 0 627
Учні Житомирського ПТУ №5 ознайомилися з роботою ізолятора тимчасового тримання місцевого відділу поліції. Такий захід правоохоронці влаштували на прохання викладачів та батьків підлітків, щоб застерегти останніх від нерозважливих вчинків.

Незвично пройшов день для учнів навчального закладу, що готує фахівців для будівельної галузі. Юнаки та дівчата завітали до Житомирського відділу поліції, працівники якого забезпечують правопорядок в обласному центрі.

- Окрім фахових знань, ми намагаємося дати нашим учням і потрібні їм соціальні навички, розуміння патріотизму, поваги до закону, розвінчати «романтичний» образ бандита, нав'язаний численними серіалами та піснями відповідної тематики, - розповідає викладач ПТУ Тетяна Вербенець. - Тому й звернулися до житомирських поліцейських, щоб допомогли нам та розповіли про особливості своєї роботи.

Підліткам продемонстрували організацію роботи ізолятора тимчасового тримання. Начальник ІТТ Олексій Чемерис розповів студентам про заходи, які проведено, аби установа відповідала європейським нормам щодо утримання затриманих та заарештованих.

Підлітки цікавилися процедурою поміщення затриманих до установи, забезпеченням нагляду та охорони, розпорядком дня утримуваних та особливостями їх побуту. Уважно слухали вони про практичне застосування положень Кримінального процесуального кодексу та співпраці з центром безоплатної правової допомоги.

– Ми на постійні основі проводимо лекторії, дні «відкритих дверей», зустрічі з правоохоронцями тощо, завжди підтримуємо виховні та освітні ініціативи навчальних закладів обласного центру, - зазначив начальник Житомирського відділу поліції Михайло Сорока. – Упевнений, що такі заходи допоможуть вберегти дітей від нерозважливих вчинків.

Відділ комунікації ГУНП

в Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ