В Житомирській області група піротехнічних робіт продовжує знищувати небезпечні знахідки війни

В Житомирській області група піротехнічних робіт продовжує знищувати небезпечні знахідки війни

16.12.15 13:28 0 577
Протягом минулої доби до рятувальників 16-ї Державної пожежно-рятувальної частини м. Радомишль надійшло два повідомлення про виявлення підозрілих предметів. Перший виклик зафіксовано із с. Заньки. На власній присадибній ділянці жінка виконувала земельні роботи. Під час загрібання граблями землі вона відчула, що не може зрушити з місця важкий невідомий предмет. Жінка припустила, що відкопала боєприпаси та розповіла про це сільському голові, який і викликав рятувальників.

Фахівці ДСНС, які прибули до місця виклику, ідентифікували знахідку як 76-міліметровий артилерійський снаряд часів минулої війни.

Подібний випадок трапився і в с. Борщів того ж району. Там також на присадибній ділянці виконувались земельні роботи. Трактор, копаючи яму, викинув ковшем назовні вибухонебезпечний предмет. Тракторист негайно припинив роботу та набрав номер «101». Надзвичайники встановили, що небезпечною знахідкою виявилась мінометна міна калібром 82 мм.

15 грудня група піротехнічних робіт Управління ДСНС Житомирщини знищила боєприпаси на спеціальному полігоні. Крім того вчора було знищено ще 1 мінометну міну, виявлену в Житомирі, а також артилерійський снаряд, який знайшли поблизу с. Бучки Малинського району.

У ДСНС у Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ