В Житомирській області у Романові жінці "наворожили" на 10 тисяч гривень та ювелірні вироби

В Житомирській області у Романові жінці "наворожили" на 10 тисяч гривень та ювелірні вироби

16.12.15 08:28 0 556
Надмірна довірливість та авантюрна спроба дізнатися про власне майбутнє допомагає вуличним «віщункам» ошукувати громадян. Відтак на Романівщині віщунський вуличний «бізнес» позбавив місцеву жительку золота та грошей.

До поліції звернулась 25-річна жителька райцентру із заявою про ошуканство. За словами жінки, до її будинку за місцем проживання зайшла невідома жінка, яка запропонувала поворожити. Господиня не зогледілась, як віддала «за послуги» 10 тисяч гривень та золоті прикраси вартістю близько 5 тисяч гривень. Тільки коли смаглява ворожка пішла геть, жінка зрозуміла, що її було ошукано.

За фактом шахрайства правоохоронці відкрили кримінальне провадження та в рамках розпочатого досудового розслідування проводять заходи, направлені на встановлення особи ворожки та її затримання.

Водночас поліція застерігає громадян від небезпеки потрапити у подібну кримінальну історію.

У першу чергу, правоохоронці радять батькам школярок і студенток: постійно проводьте роз'яснювальні бесіди зі своїми неповнолітніми дітьми. Частіше нагадуйте їм і пам'ятайте самі, що на вулиці не варто зав'язувати розмови не тільки з незнайомцями, але і з незнайомками. Тим більше, якщо вони пропонують поворожити, зняти порчу і т.п. Користуючись такими послугами, будьте готові, що розплатитесь за власну нерозсудливість усіма цінностями та грошовими збереженнями.

Не запрошуйте до власних будинків незнайомців, які пропонують провести «магічні ритуали», привернути удачу, багатство тощо. У такому випадку ви ризикуєте не тільки добровільно віддати власні заощадження, а ще й бути обікраденими пронирливими «гостями».

Будьте розважливими та обережними.

Відділ комунікації ГУНП

в Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області ...
Наступна новина: На Тернопіллі конкурс ...

КОМЕНТАРІ