«Угода про поглиблену та всеохоплюючу зону вільної торгівлі з ЄС: можливості та ризики для України» (+фото)

«Угода про поглиблену та всеохоплюючу зону вільної торгівлі з ЄС: можливості та ризики для України» (+фото)

16.12.15 09:19 0 574
Таку назву мав регіональний «круглий стіл», присвячений актуальним тенденціям впровадження ЗВТ між Україною та ЄС, який відбувся у приміщенні галереї «Інтер Шик».

Захід організовано у партнерстві із Вінницькою ОДА та Інститутом Євро-Атлантичного співробітництва за підтримки Представництва Фонду Конрада Аденауера в Україні.

«Круглий стіл» відбувся за участі голови Вінницької ОДА Валерія Коровія, голови обласної Ради Анатолія Олійника, вінницького міського голови Сергія Моргунова, віце-консула Генерального Консульства Республіки Польща у Вінниці Войцеха Мрозовскі, експертів з міжнародних відносин та економіки.

До участі у заході запрошені представники обласної Асоціації фермерів України, депутати обласної Ради, керівники департаментів облдержадміністрації, провідні експортери Вінницької області, науковці,представники громадськості та медіа.

У вітальному слові до учасників зустрічі голова облдержадміністрації Валерій Коровій висловив подяку Інституту Євро-Атлантичного співробітництва та Представництву Фонду Конрада Аденауера в Україні за підтримку в організації та проведенні на Вінниччині «круглого столу» і висловив упевненість в конструктивній та плідній його роботі.

« Ми давно очікували на цей етап розвитку України. Саме із прагнення до підписання угоди з Євросоюзом і почались ті драматичні події, які ми називаємо «Революцією Гідності». Тож ми не маємо права втратити великий шанс, який відкривається перед українським народом» - підкреслив очільник області.

Європейський союз в односторонньому порядку впровадив пільговий режим оподаткування українських товарів ще півтора роки тому, «я хочу зазначити, що деякі із присутніх тут підприємців вже відчули переваги для свого бізнесу. Це і Вінницький олійно-жировий комбінат і Вінницька кондитерська фабрика і ПАТ «Миронівський хлібопродукт, ПАТ "ПлазмаТек», які опанували нові ринки збуту саме у Європейському Союзі"»,- зауважив Валерій Коровій.

Він також запевнив: «Незважаючи на виклики сьогодення, влада Вінницької області консолідує зусилля для створення нормальних прозорих умов для ведення бізнесу, а нові можливості, які відкриваються перед українським бізнесом з 1 січня 2016 року вселяють певний оптимізм: все тільки починається, усе буде так, як ми того прагнемо».

З вітальним словом до учасників зібрання щодо важливості впровадження Зони вільної торгівлі між Україною та ЄС також звернулися голова обласної Ради Анатолій Олійник , міський голова Сергій Моргунов та віце-консул Генерального Консульства Республіки Польща у Вінниці Войцех Мрозовскі.

Під час «круглого столу» виступили провідні експерти у сфері зовнішньоекономічної діяльності України та ЄС: Олександр Сушко - науковий директор Інституту Євро-Атлантичного співробітництва,Олег Мирошніченко - експерт ДП «Держзовнішінформ», тренер і консультант українських підприємств з питань експорту(тема його виступу: «Аспекти експортної підготовки»), Ангела Бочі - експерт з питань економіки, представник Міжнародного центр перспективних досліджень ( тема: «SWOT – аналіз майбутньої торгівельної політики України чи є шанси на успіх?»).

Учасники зустрічі обговорили можливості та ризики для українських експортерів,зауваживши що Зона вільної торгівлі між Україною та ЄС – це широкомасштабна за змістом торговельна угода, предмет якої потребує досконалого вивчення та насамперед ознайомлення вітчизняних товаровиробників із широким спектром можливостей та ризиками при здійсненні зовнішньоторговельних операцій із країнами ЄС.























Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області ...
Наступна новина: Дані щодо місцевих ...

КОМЕНТАРІ