Аграрії Вінниччини отримала понад 30 млн. грн. на відшкодування відсоткової ставки за банківськими кредитами (+фото)

Аграрії Вінниччини отримала понад 30 млн. грн. на відшкодування відсоткової ставки за банківськими кредитами (+фото)

16.12.15 16:11 0 599
Підтримка та розвиток галузі тваринництва, а також питання щодо виконання в регіонах Постанови Кабінету Міністрів України № 884 від 28 жовтня 2015 року про порядок використання коштів, передбачених у державному бюджеті для підтримки галузі тваринництва, обговорювались під час всеукраїнської селекторної наради 15 грудня 2015 року під головуванням першого заступника Міністра аграрної політики та продовольства України Ярослава Краснопольського.

У Вінницький студії про роботу галузі інформував директор департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Микола Неїлик. У своєму виступі він зазначив, що розвиток тваринництва - один з пріоритетних напрямків роботи аграрного сектору регіону. Адже Вінниччина посідає лідируючі позиції у державі за кількість ВРХ, в тому числі корів, птиці, а також за обсягами виробництва молока, м'яса та яєць. Значна фінансова підтримка селянським та фермерським господарствам краю була надана за рахунок коштів обласного бюджету. Зокрема, 41 фізична особа отримала часткове відшкодування вартості закуплених ними нових установок індивідуального доїння або холодильних установок для зберігання і охолодження молока на суму 134 тис. грн. На в області реалізується 40 інвестиційних проектів тваринницької галузі на загальну суму понад 3, 2 млрд грн. Микола Неїлик також подякував представникам профільного Міністерства за те, що аграрії Вінниччини отримали 33,7 млн.грн з державного бюджету на відшкодування відсоткової ставки кредитів.

Щодо виконання Постанови КМУ № 884 від 28 жовтня 2015 року «Про затвердження Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для підтримки галузі тваринництва, та визнання такими, що втратили чинність, деяких постанов Кабінету Міністрів України», то Микола Неїлик зауважив: «У зв'язку з затримкою підписання наказу Міністерства аграрної політики та продовольства України, область не зможе освоїти 3 млн. грн., що передбачувані даною Постановою для виплати часткового відшкодування вартості закуплених для подальшого відтворення телиць, нетелей, а також вартості будівництва та реконструкції тваринницьких ферм і комплексів».





Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Львівщині виявили ...
Наступна новина: Чернівці: Проект міського ...

КОМЕНТАРІ