Вінничина: Михайло Старицький - «Лицар Мельпомени» (+фото)

Вінничина: Михайло Старицький - «Лицар Мельпомени» (+фото)

16.12.15 11:24 0 707
14 грудня 2015 р. виповнилось 175років від дня народження українського письменника і театрального діяча Михайла Старицького. До цієї дати відділ рідкісних і цінних видань Вінницької ОУНБ ім. К.А. Тімірязєва організував виставку документів «Лицар Мельпомени». Одними з перших ознайомилися з експозицією учні загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів смт. Стрижавка. Вони мали змогу побачити унікальне видання українського альманаху «Рада», упорядковане і видане М. Старицьким, з його власним дарчим написом: «Шановному приятелеві Вл. Павл. Науменку – від видавця М. Старицького».

В.П. Науменко – відомий письменник, журналіст, філолог, видавець, етнограф, редактор часопису «Киевская старина».

На виставці також представлені драматичні твори «Богдан Хмельницький», «Маруся Богуславка», «Остання ніч», «Зимовий вечір»; поезії «На Новий рік», «До молоді», «Поету», «До слов'ян». В останній, актуальній і в наш час, автор закликає народи до об'єднання задля боротьби проти загарбників і гнобителів.

Викликали інтерес у присутніх історична драма «Оборона Буші» та роман «Розбійник Кармелюк», де описуються події, пов'язані з нашим краєм.









Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ