На Вінниччині ліквідовано гуральню

На Вінниччині ліквідовано гуральню

16.12.15 16:57 0 566
Підпільний горілчаний «завод» ґуральник «відкрив» в будинку свого тестя. Сурогат реалізовував на території області. Півтонни фальсифікованої продукції вилучили правоохоронці.

Працівники управління захисту економіки у Вінницькій області Національної поліції України спільно з працівниками військової контррозвідки СБУ затримали 35-ти річного громадянина Молдови. Чоловік займався виробництвом та реалізацією горілчаної продукції.

На подвір'ї свого тестя організував невеличкий, але потужний «завод» по виготовленню алкогольної продукції. У нежитловому приміщенні все для цього облаштував. Рецепт алкогольних напоїв був дуже простим: спирт, дистильована вода, ароматизатори.

З «заводу» правоохоронці вилучили 150 півторалітрових пляшок з рідиною бурого кольору, повні 35-ти літрові каністри, ароматизатори для виготовлення фальсифікованих горілчаних напоїв, спиртометри, електронні ваги, бочки з дистильованою водою, понад тисячу порожніх півторалітрових пляшок, а також порожні каністри та бочки з-під спирту.

У салоні його автомобіля знаходилась вже готова до вживання продукція, яку чоловік збирався реалізовувати на території міста Могилів-Подільського та області.

Загалом у ґуральника працівники поліції та СБУ вилучили понад півтонни сурогату, вартість якого, за попередніми підрахунками, становить понад 30 тисяч гривень.

Слідчим відділом відкрито кримінальне провадження за статтею 199 (Виготовлення, зберігання, придбання, перевезення, пересилання, ввезення в України з метою використання при продажу товарів, збуту або збут підроблених грошей, державних цінних паперів, білетів державної лотереї, марок акцизного податку чи голографічних захисних елементів).

За дане кримінальне правопорушення законодавством передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3-х до 7-ми років.

Департамент захисту економіки

Національної поліції України
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Закарпатській області ...
Наступна новина: Львівські рятувальники ...

КОМЕНТАРІ