Волинські правоохоронці виявили шахрайства,вчинені лізинговими фірмами

Волинські правоохоронці виявили шахрайства,вчинені лізинговими фірмами

16.12.15 14:31 0 547
Співробітники Управління захисту економіки у Волинській області викрили представників лізингової фірми, які ошукали жителів Волинської та Львівської областей. Зловмисники завдали потерпілим збитків на понад мільйон гривень.

Потерпілі звертались до представників однієї із лізингових компаній та укладали договори фінансового лізингу для отримання сільськогосподарської техніки. Вони перерахували кошти на рахунки компаній за техніку, однак її так і не отримали.

Крім того, після перерахування потерпілими грошей в якості авансів, представники лізингової компанії внесли зміни в договори щодо вартості техніки. Звісно, ціна була значно вищою від початкової. Збитки, завдані потерпілим, становлять понад мільйон гривень.

У результаті проведення санкціонованого обшуку працівники поліції Управління захисту економіки у Волинській області виявили та вилучили договори лізингу між товариством та жителями Волинської області, установчі документи, квитанції про оплату першого внеску по договорах лізингу, акти прийому-передачі техніки, мобільні телефони, комп'ютерну техніку.

За цими фактами слідчі відкрили кримінальне провадження за ч. 4 ст.190 Кримінального кодексу України (Шахрайство). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п'яти до дванадцяти років з конфіскацією майна. Триває досудове розслідування.

Сектор комунікації ГУНП

у Волинській області

(за матеріалами УЗЕ у Волинській області)
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернівці: Дві електронні ...
Наступна новина: В Чернігівській області ...

КОМЕНТАРІ