Хмельницькі правоохоронці в черговий раз попереджають про відповідальність за незаконні валютні операції

Хмельницькі правоохоронці в черговий раз попереджають про відповідальність за незаконні валютні операції

16.12.15 11:39 0 698
Поліцейські нагадують, що і продавець, і покупець валюти несуть за свої дії адміністративну відповідальність, і радять громадянам звертатися до офіційних пунктів обміну.

Працівники Управління захисту економіки в Хмельницькій області спільно з колегами з інших структурних підрозділів поліції регулярно проводять заходи, пов'язані з виявленням та припиненням протиправної діяльності нелегальних пунктів обміну валюти та так званих «валютчиків».

Так, з початку 2015 року правоохоронці склали 155 адміністративних протоколів за ст. 162 «Порушення правил про валютні операції » Кодексу України про адміністративні правопорушення. Згідно санкції цієї статті незаконні скуповування, продаж, обмін валюти тягнуть за собою попередження або накладення штрафу від 30 до 44 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією валютних цінностей.

До суду направлено 148 протоколів, по яких уже винесено 63 попередження, на 32 порушників накладені штрафи. У «валютчиків» вилучено майже 6 тисяч доларів, 121 тисячу гривень, більше 16 тисяч російських рублів та 160 євро.

Сектор комунікації ГУ Національної поліції

в Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ