На Хмельниччині в дитячому садочку рятувальники зібрали ртуть

На Хмельниччині в дитячому садочку рятувальники зібрали ртуть

16.12.15 12:12 0 591
14 грудня об 11 годині до оперативно-координаційного центру Головного управління ДСНС України у Хмельницькій області надійшло повідомлення про те, що в одному з дитячих садочків обласного центру було розбито вісім ртутних термометрів. Інцидент стався на третьому поверсі дошкільного закладу освіти.

До місця події оперативно прибули фахівці Групи спеціальних робіт із радіаційного і хімічного захисту Аварійно-рятувального загону спеціального призначання, які, насамперед, здійснили заміри масової концентрації парів ртуті. Рятувальники з місця події вилучили рештки ртуті та здійснили демеркуризацію на підлозі роздягальні дитячого садка. Вилучену ртуть поміщено до складу тимчасового зберігання Аварійно-рятувального загону.

Як з’ясувалося, контейнер, у якому зберігалися ртутні термометри ненароком зачепила працівниця закладу освіти під час прибирання в роздягальні однієї із груп. Основну частину ртуті було зібрано працівниками дитсадочку, а також здійснено провітрювання приміщення. Термометри призначалися для вимірювання температури тіла дітей. Всього на момент події у групі було 25 дошкільнят. Всі вони були негайно переміщенні до іншої групи.

ГУ ДСНС України

у Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Вінничина: на дорогах ...
Наступна новина: На Хмельниччині іномарка ...

КОМЕНТАРІ