В Чернігові зменшилась кількість працівників,яким заробітна плата нараховується у розмірі,меншому за мінімальний

В Чернігові зменшилась кількість працівників,яким заробітна плата нараховується у розмірі,меншому за мінімальний

16.12.15 08:41 0 552
Разом з тим, як свідчить звітність роботодавців, офіційна зарплата 5,2 тисяч найманих працівників, або 5,5% від їх загальної кількості, не перевищує мінімальний розмір. Заробітну плату на рівні мінімальної або меншу офіційно отримує і понад 600 (13,4%) керівників.

Економічний ефект для управління Пенсійного фонду України в м. Чернігові від запровадження законодавчого обов'язку роботодавця доплачувати внесок до мінімального його розміру обраховується в середньому у сумі 953,6 тис. грн. на місяць.

Незважаючи на відсутність повноважень у питаннях контролю за дотриманням трудового законодавства, управління вживає усіх можливих заходів з легалізації зайнятості і заробітної плати.

З початку року місцевим органам виконавчої влади, державній інспекції нагляду за додержанням законодавства про оплату праці, правоохоронним та податковим органам, соціальним партнерам управління Пенсійного фонду України в м. Чернігові за отриманими звітними даними, що свідчать про ймовірне недотримання вимог в оплаті праці, направило матеріали стосовно 1065 суб'єктів господарювання.

На комісіях з питань заборгованості із заробітної плати, пенсій, стипендій та інших соціальних виплат розглянуто матеріали щодо 33 суб'єктів господарювання, заслухано звіти їх керівників та власників підприємств; проведено 419 зустрічей у трудових колективах та 102 виїзні наради з підприємствами – боржниками, на яких надаються роз'яснення щодо відповідальності підприємств у разі невиконання передбаченого законодавством обов'язку перед Пенсійним фондом України та власними працівниками.

Завдяки проведеній роботі та законодавчим змінам, покликаним захистити страхові права громадян, стимулювати роботодавців до легалізації заробітної плати і її підвищення, відсоток працівників та керівників, яким зарплата виплачується у розмірі, меншому за мінімальний, протягом січня-жовтня 2015 року зменшився з 9,0% до 6,2% від загальної кількості працюючих.

За інформацією управління Пенсійного фонду України в м. Чернігові
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Хмельниччині перший ...

КОМЕНТАРІ