Львівські рятувальники вшанували ліквідаторів ЧАЕС

Львівські рятувальники вшанували ліквідаторів ЧАЕС

16.12.15 17:03 0 696
Щорічно, 14 грудня ми відзначаємо День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. Саме в цей день у 1986 році було закінчено будівництво саркофага над зруйнованим четвертим енергоблоком Чорнобильської АЕС.

Львівські рятувальники цінують мужність, самовідданість і високий професіоналізмом учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. 14 грудня в усіх підпорядкованих підрозділах Головного управління ДСНС України у Львівські області проводились заходи по вшануванню ліквідаторів наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.

Рятувальники зустрілися із ветеранами і прослухали інформаційні години на тему: «Ваш подвиг у Чорнобилі - навічно в пам’яті народу». Спеціально до цієї дати, створили тематичний документальний фільм “Випробування часом”, який переглянув весь особовий склад Львівського гарнізону.

Надзвичайники відвідали одиноких, хворих ветеранів та пенсіонерів, колишніх працівників підрозділів за місцем проживання, та надали їм допомогу у вирішенні побутових проблем. Також вогнеборці упорядковували місця поховання загиблих і померлих учасників ліквідації наслідків катастрофи, та місця біля пам’ятників і меморіальних знаків.

До прикладу, у Галицькому РВ ДСНС Львівщини вогнеборці зустрілися із ветеранами та подякували їм за подароване нам майбутнє. Переможці стихії розповіли молодому поколінню про ті жахливі події, складнощі, які їм довелося долати, та незламну силу духу великої команди пожежних-ліквідаторів.

Під час зустрічі рятувальники та ліквідатори відвідали музей пожежної справи Львівщини. Тут створений окремий зал, присвячений пам’яті події на Чорнобильській АЕС. У стінах цього залу зібрані різноманітні свідчення найбільшої техногенної катастрофи світу. Це і фотографії, і документи, і дитяча творчість. Особливістю зібраного масиву інформації є те, що основний акцент зроблено на постатях галичан з Львівського зведеного загону з ліквідації наслідків катастрофи на Чорнобильській АЕС.

Шановні ветерани, хай завжди поруч з Вами буде людська подяка за Ваші добрі справи!
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ