В Житомирській області уряд готовий виділяти на регіональний розвиток вдвічі більше грошей

В Житомирській області уряд готовий виділяти на регіональний розвиток вдвічі більше грошей

17.12.15 09:23 0 608
У проекті Державного бюджету на 2016 рік на регіональний розвиток і децентралізацію передбачено вдвічі більше коштів, ніж в 2015 році. Але щоб освоїти ці кошти місцевому самоврядуванню необхідно вже зараз готувати якісні проекти розвитку. Про це сказав Перший заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України В'ячеслав Негода під час форуму «25 років місцевому самоврядуванню в Україні: Час для децентралізації».

Зокрема, він повідомив, що близько 1 млрд. грн. передбачено на підтримку об'єднаних територіальних громад. «Але це не просто вливання з центрального бюджетну в місцеві бюджети об'єднаних громад, це кошти на фінансування конкретних проектів і програм розвитку, які громади реалізовуватимуть», - пояснив В'ячеслав Негода.

При цьому він зазначив, що підтримка реформи місцевого самоврядування та територіальної організації влади не обмежується лише 159 об'єднаними громадами, і навіть не процесом об'єднання громад взагалі.

За його словами, одним з механізмів державної підтримки місцевого самоврядування є Державний фонд регіонального розвитку, з якого в 2015 році було виділено більше 2,9 млрд. грн.

«На 2016 рік у Фонді передбачено 4,65 млрд. грн. Це кошти не для державних адміністрацій, не для центральних чи територіальних органів виконавчої влади, це гроші на фінансування проектів розвитку, які мають подати органи місцевого самоврядування як об'єднаних, так і інших громад», - поінформував Перший заступник Міністра.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Рівному 30 листопада 2015 ...
Наступна новина: Чернігів: Владислав ...

КОМЕНТАРІ