На ДКП “Луцьктепло” відбувся День депутата

На ДКП “Луцьктепло” відбувся День депутата

17.12.15 10:33 0 620
Відбувся День депутата, під час якого обранці громади вивчали фінансово-господарську діяльність ДКП “Луцьктепло”.

Депутати міської ради побували на п'яти котельнях, які знаходяться у різних мікрорайонах Луцька, на вулицях: Богдана Хмельницького, 20, Ковельська, 47а, Тарасова, 41, Боженка, 32, Вороніхіна, 15, які різні за своєю потужністю, технічними характеристиками. Зокрема, якщо невеличкий тепловий пункт на вул. Ковельська, 47а забезпечує тепловою енергією один будинок, то котельня, що на Боженка, 32, обігріває район ЛПЗ. Тобто подає тепло у 80 будинків, інші промислові і соціальні об'єкти. Детальніше про роботу котелень розповів депутатам головний інженер ДКП “Луцьктепло” Володимир Біньковський.

Потім відбулася зустріч депутатів, секретаря міської ради Юлії Вусенко, першого заступника міського голови Тараса Яковлева з колективом ДКП «Луцьктепло». Директор Юрій Паращій розповів, що підприємство ДКП «Луцьктепло» надає послуги населенню: з централізованого опалення - 54361 абоненту; з централізованого постачання гарячої води – 42040 абонентам.

У виробничому процесі задіяні 63 котельні, 52 ЦТП, 132,1 км теплових мереж. На котельних підприємства встановлено 211 котлів.

В даний час ДКП «Луцьктепло» працює в умовах постійного зростання цін на енергоносії та гострого дефіциту природнього газу, що спричинило проблеми зі своєчасністю виплати зарплати, заміною теплових мереж тощо. З початком опалювального сезону, ситуація покращується, проте у даний час рівень розрахунків за спожите тепло складає лише 75 відсотків. Учасники зборів констатували, що не має сприяння розвитку теплоенергетичних підприємств і на загальнодержавному рівні. За таких цін на газ, підприємства, що виробляють тепло, не можуть бути рентабельними.

Депутати доручили керівникам ДКП «Луцьктепло» підготувати лист-звернення до Кабінету Міністрів України щодо вирішення названих проблем на Всеукраїнському рівні. Окрім того, керівників профспілки та членів колективу ДКП «Луцьктепло» запросили до участі у засіданнях Постійної комісії міської ради з питань комунального майна та приватизації і Постійної комісії міської ради з питань генерального планування, будівництва, архітектури та благоустрою, житлово-комунального господарства, екології, транспорту та енергозбереження для напрацювання спільних позицій, які максимально сприятимуть вирішенню проблем підприємства.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Житомирській області ...

КОМЕНТАРІ