Микола Романюк зустрівся з керівником проекту «Муніципальна енергетична реформа в Україні» Лоурене Гудом

Микола Романюк зустрівся з керівником проекту «Муніципальна енергетична реформа в Україні» Лоурене Гудом

17.12.15 14:47 0 570
Міський голова Микола Романюк та перший заступник міського голови Тарас Яковлев зустрілися з керівником проекту «Муніципальна енергетична реформа в Україні» (USAID) – Лоурене Гудом, який перебуває у нашому місті і бере участь у заходах Дня сталої енергії, що фінансуються Агенством США з міжнародного розвитку USAID.

Микола Романюк подякував високоповажному гостеві за співпрацю, яка була надана територіальній громаді. “Завдяки вашій підтримці нам вдається впроваджувати ряд проектів у місті Луцьку”- сказав міський голова.

Лоурене Гуд пообіцяв й надалі допомагати громаді Луцька, надати технічну допомогу під час впровадження проектів. Він, зокрема зупинився на двох проектах, які почали реалізовувати у місті: один із них стосується централізованого теплопостачання, другий - бюджетних будівель. Допомога стосуватиметься технічних специфікацій, проведення навчання групи з впровадження проекту та тендерних процедур.

Тарас Яковлев детальніше розповів про «Проект реконструкції системи централізованого теплопостачання у м. Луцьк» з ЄБРР та співпрацю з Північною екологічною фінансовою корпорацією НЕФКО з впровадження енергозберігаючих заходів у 8-ми муніципальних будівлях. Також є домовленість про кредит, за який можна комплексно втілити заходи із енергозбереження у сорока бюджетних закладах, зокрема, освіти та охорони здоров'я. Він також зупинився на напрацюваннях в інших сферах, що стосуються зовнішнього освітлення, збору, сортування, переробки побутового сміття.

Ці проекти зацікавили Лоурене Гуда, він запевнив, що буде сприяти у реалізації проектів, особливо тих, що стосуються покращення довкілля. Вони готові допомогти у створенні бізнес-планів, іншої необхідної технічної документації.

На завершення домовилися про подальше електронне спілкування та обмінялися пам'ятними сувенірами.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Хмельниччині у ...

КОМЕНТАРІ