Тернопілля: обережно – ожеледиця!

Тернопілля: обережно – ожеледиця!

17.12.15 12:00 0 595
Державна служба з надзвичайних ситуацій попереджає про погіршення погодних умов. 16 грудня в західних областях України уночі й вранці очікуються туман, видимість – 200-500 метрів, а на дорогах місцями очікується ожеледиця, як наслідок, зростання ризику вуличного травматизму.

Головні причини травм – падіння із-за незадовільного стану тротуарів, доріг. Часто, особливо зранку, у поспіху, люди не помічають льоду, внаслідок чого падають і отримують різні травми. У жінок травмуванню сприяє також носіння взуття на високому каблуці. У ньому легко спіткнутися і впасти. Літні люди, із-за вікових особливостей, нерідко отримують дуже серйозні ушкодження.

Убезпечити себе від травмування в зимовий час можна, змінивши ряд зовнішніх і внутрішніх чинників. І якщо першу групу причин ми часто змінити не в силах, то ряд внутрішніх чинників більшості потенційних потерпілих доступний. Нагадаємо, що необхідно дотримуватися принципів безпечної життєдіяльності, правил дорожнього руху і т. п.

Запобігання травмам можна віднести до сфери їх профілактики. І, як показує уся та ж всюдисуща статистика, це значною мірою знижує їх кількість. Для попередження зимового травматизму необхідно дотримуватися наступних простих правил:

1. Носити взуття бажано на плоскій підошві або на низькому квадратному каблуці. Краще, якщо підошва буде з матеріалу, що має низьке тертя.

2. В ожеледицю йти бажано обережніше й повільніше, ніж за звичай. Пам'ятайте, чим швидше крок, тим більше ризик впасти.

3. Особам літнього віку, найбільш схильним до травматизму, рекомендується прикріплювати на підошву звичного взуття спеціальні накладки «проти ожеледиці».

5. Важливо попередити дітей про дотримання техніки безпеки під час ожеледиці.

Увага і обережність є основними засобами для профілактики травматизму, і не лише зимового. А тому, виходячи на вулицю, особливо в ті дні, коли «плюс» на вулиці змінюється на «мінус» або навпаки, треба оцінювати кожен свій крок!

Пам’ятайте, краща профілактика зимових травм – це обережність і обачність!
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Житомирщина: субсидією ...
Наступна новина: Закарпатські поліцейські ...

КОМЕНТАРІ