Хмельницька область: реалізація Проекту «Місцевий розвиток,орієнтований на громаду-ІІІ»

Хмельницька область: реалізація Проекту «Місцевий розвиток,орієнтований на громаду-ІІІ»

17.12.15 17:14 0 605
У рамках реалізації на Хмельниччині Проекту “Місцевий розвиток, орієнтований на громаду-ІІІ” (далі Проекту), що фінансується Європейським Союзом та співфінансується і впроваджується Програмою розвитку ООН, 15 грудня відбулося засідання обласної Координаційної ради Проекту.

Головна мета зібрання – обговорення стану реалізації мікропроектів у кожному з районів, відібраних для участі у третій фазі Проекту «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду», зокрема Білогірського, Віньковецького, Волочиського, Городоцького, Ізяславського, Красилівського, Новоушицького, Старосинявського, Чемеровецького та Шепетівського районів.

Про стан реалізації Проекту МРГ-ІІІ у Хмельницькій області доповіли координатор Проекту від Хмельницької обласної ради, заступник начальника відділу з питань внутрішньої політики, адміністративно-територіального устрою та інформаційного забезпечення виконавчого апарату обласної ради Микола Панасюк та координатор Проекту від Хмельницької обласної державної адміністрації заступник директора Департаменту - начальник управління економічного розвитку Департаменту економічного розвитку, промисловості та інфраструктури облдержадміністрації Ірина Дідух.

Наголошено було на продуктивних результатах реалізації мікропроектів у селах/селищах області, що в першу чергу, вбачаються у: заходженні інвестицій для вирішення соціальних проблем громад, залученні громадян до участі у їх вирішенні та, чи найголовніше, - становленні самих громад, формуванні та реалізації права членів громади бути відповідальними господарями.

Про план діяльності Проекту МРГ-ІІІ у Хмельницькій області на 2016 рік доповіли координатори Хмельницького ОПВ Третяк Вячеслав Анатолійович та Клепач Ігор Володимирович.

Реалізація Проекту на Хмельниччині дає прекрасні результати, які раніше для багатьох вважалися недосяжними. І це завдяки, в першу чергу, самим громадам, які вірять у власні сили і у можливість змінювати своє життя на краще. Це і завдяки місцевим органам влади, які підтримують гарні ініціативи, і місцевим координаторам Проекту, які допомагають громадським організаціям йти до успіху. І це, звичайно, завдяки підтримці наших міжнародних партнерів, без солідної фінансової допомоги яких вирішення проблем громад було б неможливим.

Метою Проекту є сприяння сталому соціально-економічному розвитку на місцевому рівні шляхом зміцнення спільного управління та заохочення громадських ініціатив.

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Житомирщина: сергій ...

КОМЕНТАРІ