На Тернопіллі до рятувальників завітали школярі

На Тернопіллі до рятувальників завітали школярі

17.12.15 16:22 0 632
Вже майже 27 років у Тернополі діє пожежно-технічна виставка, створена у 1988 році на базі Відділу державної пожежної охорони ( Управління ДСНС України у Тернопільській області).

Під час екскурсії відвідувачі дізнаються історичні факти про зародження, становлення пожежно-рятувальної служби у нашому краї та про сучасну роботу підрозділів ДСНС.

За допомогою різноманітних експонатів, макетів та діорам гості мають змогу поринути в історію створення пожежної охорони та познайомитися з сучасною пожежною технікою та обладнанням, дізнатися, як у приміщеннях розповсюджується полум’я, зрозуміти загальні принципи роботи систем інженерного протипожежного захисту. Виставка сприяє популяризації пожежно-рятувальної справи, пропаганді традицій пожежної охорони та добровільних пожежних формувань. Сприяє отриманню знань, які допоможуть людині правильно діяти в екстремальній ситуації, а можливо й врятують найцінніше - її життя.

Цьогоріч пожежно-технічну виставку відвідало близько 1500 чоловік. Гостями тут були вихованці дитячих садочків, школярі, студенти навчальних закладів, представники підприємств, установ, організацій та органів влади. Бували тут і іноземні гості – наші колеги із Польщі.

А нещодавно у гості до рятувальників завітали учні сьомого класу загальноосвітньої школи №14 ім. Б. Лепкого м. Тернополя. І ось як описала цю екскурсію провідний фахівець з профорієнтації відділу активної підтримки безробітних ТМРЦЗ Любов Смик.

Почалась професіографічна екскурсія, організована фахівцями Тернопільського міськрайонного центру зайнятості, із відвідин пожежно-технічної виставки Управління державної служби України з надзвичайних ситуацій у Тернопільській області, де учні ознайомились з технікою та оснащенням пожежників, історичними фактами про створення і становлення цієї служби у нашому краї, про роботу сучасних підрозділів ДСНС.

«На початку експозиції стоїть копія Микулинецької фігури Святого Флоріана. Цей святий вважається покровителем вогнеборців та захисником від вогненної стихії», – почала свою розповідь Анастасія Бобер, завідувач виставки відділу агітаційно-пропагандистської роботи УДСНС України у Тернопільській області. Також вона продемонструвала за допомогою експонатів наслідки необережного поводження із вогнем.

За допомогою різноманітних експонатів, макетів та діаграм діти мали змогу поринути в історію створення пожежної охорони та познайомитися з сучасною пожежною автоматикою, технікою та устаткуванням. Фахівець центру зайнятості ознайомила школярів із професіями, які задіяні у пожежно-рятувальній службі. Так, учні дізнались про особливості професій пожежника-рятувальника, верхолаза, диспетчера.

Продовжилась екскурсія демонстрацією автомобілів, які використовують вогнеборці при гасінні пожеж. «Драбина сучасної пожежної машини може досягнути підвіконня 10-го поверху житлового будинку», - повідомила Анастасія Бобер. Діти не лише оглянули, але і потримали у руках деяке спорядження. «Чи може дівчина бути пожежником?, Скільки років треба вчитись, щоб стати рятувальником?, На який найвищий поверх діставались пожежники?, Що потрібно вміти і яку мати підготовку, щоб рятувати людей з вогню?», – такі та інші питання цікавили школярів. Багато хто з них вирішив стати пожежником. І не важливо, що не всі оберуть цю важку, але таку потрібну професію, проте знання та враження, отримані під час екскурсії залишаться у пам’яті учнів надовго. 26 семикласників подякували за змістовний і цікавий захід.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Житомирській області у ...
Наступна новина: У листопаді на податковий ...

КОМЕНТАРІ