Відбулась науково-практична конференція Асоціації ортопедо- травматологів Хмельницької області

Відбулась науково-практична конференція Асоціації ортопедо- травматологів Хмельницької області

17.12.15 12:20 0 580
Травматологія є надзвичайно важливою для суспільства галузю медицини. Щороку в Україні реєструється від 1,5 до 2 млн. травм, питома вага смертності від нещасних випадків та травм серед загальної смертності населення складає 8,14 % (132,8 випадки на 100 тис. населення) і має тенденцію до збільшення протягом останніх 10 років. Втрати трудового потенціалу України в розрахунку на потенційно не прожиті роки від травм є на першому місці серед усіх причин в віці 16-59 років. За останні роки на 36% підвищилися показники тимчасової непрацездатності внаслідок травм. За рік в Україні в ДТП отримують поранення близько 56 тис. людей. Щорічні втрати держави від ДТП складають 3,5 % ВВП. Первинна інвалідність від переломів кісток в Україні у загальній структурі інвалідності працездатного населення займає друге місце та становить 13 %, в той час як у розвинених країнах 5-6 %. Це в першу чергу, зумовлено застосуванням застарілих технологій для лікування травматологічних хворих. В Хмельницькій області за 9 місяців серед дитячого населення віком від народження до 17 років зареєстровано 10374 випадки травм, а серед дорослого – 45881 випадок. Кількість осіб працездатного віку, які отримали інвалідність становить 2762 людини.

З огляду на актуальність питання 15 грудня на базі Державного патологоанатомічного центру відбулась науково-практична конференція Асоціації ортопедо- травматологів Хмельницької області.

На конференції були представлені доповіді на теми: «Холодова травма» (Доповідач: Гринчук О.П.); «Венозні тромбози, профілактика лікування» (Доповідач: Міщенко Є.М.); «Травматичні пошкодження тазу» (Доповідач: Витвицький В.Б.).

В роботі конференції прийняли участь більше 50 ортопедо-травматологів та суміжніх спеціалістів. З вступним словом виступив головний позаштатний ортопедо-травматолог ДОЗ Павлішен Юрій Івнович, який привітав усіх присутніх та побажав учасникам конференції успішної та плідної праці.

Після конференції лікарі мали можливість задати питання доповідачам.

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ