Для учасників АТО на Тернопільщині провели семінар

Для учасників АТО на Тернопільщині провели семінар

17.12.15 08:47 0 571
В рамках Декади зайнятості для учасників антитерористичної операції та осіб з інвалідністю 8 грудня 2015 року Монастириським районним центром зайнятості спільно з управлінням соціального захисту населення райдержадміністрації та центром соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді проведено семінар за участю осіб з інвалідністю та учасників АТО.

Даний захід направлений на сприяння працевлаштуванню людей з інвалідністю та учасників антитерористичної операції, отримання демобілізованими військовослужбовцями учасниками АТО соціальної, психологічної допомоги та підтримки.

Заступник директора – начальник відділу надання соціальних послуг районного центру зайнятості Галина Дурдела наголосила, що одним із пріоритетних напрямків роботи служби зайнятості є робота з інвалідами та демобілізованими військовослужбовцями, учасниками АТО.

Служба зайнятості активно працює в напрямку вирішення питань соціальної підтримки учасників АТО та осіб з інвалідністю та надає цілий комплекс соціальних послуг для сприяння працевлаштуванню даним категоріям громадян, отриманням одноразової виплати допомоги по безробіттю для зайняття підприємницькою діяльністю.

Цьогоріч послугами центру зайнятості скористалося 20 осіб з обмеженою працездатністю та 2 учасники АТО. Всі вони отримали необхідні консультації, залучались до міні-ярмарків вакансій та до участі у профорієнтаційних, інформаційних заходах. 3 інваліди пройшли професійне навчання, перенавчання чи підвищення кваліфікації. Всього ж за сприяння центру зайнятості вдалося забезпечити роботою 13 осіб з інвалідністю та 1 учасника АТО.

Далі головний спеціаліст відділу персоніфікованого обліку та обслуговування інвалідів, ветеранів війни та праці управління соціального захисту населення Монастириської райдержадміністрації Ріта Сагаш розповіла про пільги для осіб з інвалідністю та для учасників антитерористичної операції.

Крім того, на семінарі детально обговорено низку важливих питань: про порядок надання воїнам АТО статусу учасника бойових дій; надання субсидій; про медичне забезпечення, реабілітацію та оздоровлення; про державні гарантії щодо зайнятості, про адаптацію та психологічну реабілітацію учасників антитерористичної операції.

На всі свої запитання учасники заходу отримали вичерпні відповіді.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Житомирщині поліція ...
Наступна новина: Закарпаття: на ...

КОМЕНТАРІ