Рівненщина: рятувальники ДСНС спільно з польськими колегами провели громадську акцію «Безпека без кордонів»

Рівненщина: рятувальники ДСНС спільно з польськими колегами провели громадську акцію «Безпека без кордонів»

17.12.15 15:41 0 545
16 грудня місто Рівне з робочим візитом відвідала делегація польських вогнеборців на чолі з заступником Головного Коменданта Державної пожежної служби Республіки Польща генералом Мареком Ковальскі.

Польські вогнеборці разом з українськими колегами провели в обласному центрі спільну громадську акцію під назвою «Безпека без кордонів». В офіційному відкритті першої в Рівному міжнародної рятувальної виставки взяли участь Перший заступник Голови ДСНС України Олег Мельчуцький, заступник Головного Коменданта Державної пожежної служби Республіки Польща генерал Марек Ковальскі, голова обласної ради Володимир Ковальчук, перший заступник голови облдержадміністрації Юрій Приварський, мер Рівного Володимир Хомко, начальник Головного управління ДСНС у Рівненській області Сергій Крук, ветерани служби, громадськість.

Для присутніх на акції керівників обласної та міської влади, представників органів місцевого самоврядування, підприємств і установ Рівненщини, а також учнів загальноосвітніх і вищих навчальних закладів Рівного співробітники Служби порятунку Рівненщини та Державної пожежної служби Республіки Польща організували виставку сучасної пожежно-рятувальної техніки з демонстрацією можливостей новітнього аварійно-рятувального обладнання.

«Польща є першою європейською країною, з якою наша Служба налагодила тісну співпрацю, що триває вже понад 15 років. За цей час нам вдалося реалізувати багато масштабних міжнародних проектів, які допомогли нашим фахівцям здобути безцінний досвід, навчитися спільно працювати під час ліквідації надзвичайних ситуацій. Від імені ДСНС я дякую нашим польським друзям за плідну співпрацю і переконаний, що взаємодія України та Польщі у сфері попередження катастроф та інших надзвичайних подій допоможе ефективніше та оперативніше ліквідовувати надзвичайні ситуації та у подальшому попереджувати їх виникнення», - сказав Перший заступник Голови ДСНС України Олег Мельчуцький.

Перший заступник Голови ДСНС вручив рятувальникам Рівненщини каски пожежного французького виробництва та пневмогідроінструмент "HOLMATRO". Від мера міста Рівне підрозділи ДСНС отримали спеціальний аварійно-рятувальний автомобіль легкого типу з обладнанням.

Під час відкриття акції вихованці Клеванської школи-інтернату, шефство над яким вже багато років здійснюють рівненські рятувальники, за українською традицією вручили очільнику делегації Державної пожежної служби Республіки Польща пишний коровай та виготовлені власноруч вітальні листівки.

Цього ж дня, фахівці Державної пожежної служби Республіки Польща провели для керівників органів державної влади, місцевого самоврядування, служб цивільного захисту, організацій, установ і представників бізнесу семінар-конференцію на тему «Фінансові можливості Європейського союзу у рамках транскордонного співробітництва». Польські рятувальники розповіли, як за роки тісної співпраці з Європейським союзом їм вдалося спільними зусиллями підняти рівень безпеки громадян, а також значно покращити стан матеріально-технічного забезпечення служб цивільного захисту.

Також, в ході візиту до Рівного, керівництво Державної служби України з надзвичайних ситуацій та Державної пожежної служби Республіки Польща вшанували учасників ліквідації наслідків техногенної катастрофи на Чорнобильській атомній електростанції та поклали квіти до пам’ятного знаку «Жертвам аварії на ЧАЕС».

ГУ ДСНС України у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Житомирській області ...
Наступна новина: Волинські правоохоронці ...

КОМЕНТАРІ