В облдержадміністрації обговорили стан виплати заробітної плати на підприємствах Вінницької області (+фото)

В облдержадміністрації обговорили стан виплати заробітної плати на підприємствах Вінницької області (+фото)

18.12.15 17:51 0 562
В ОДА під головуванням першого заступника голови облдержадміністрації Андрія Гижка відбулось засідання обласної тимчасової комісії з питань погашення заборгованості із виплати заробітної плати пенсій, стипендій та інших соціальних виплат.

На засідання були запрошені заступники голів райдержадміністрацій та міських голів міст обласного значення, керівники підприємств- боржників.

Про виконання графіків погашення заборгованості із виплати заробітної плати на підприємствах області інформувала начальник управління соціально-трудових відносин Департаменту соціальної та молодіжної політики облдержадміністрації Лариса Пасічна.

За її словами, за листопад поточного року борги по зарплаті зменшились на 3.9 млн. грн. і за. попередніми статистичними даними, станом на 01.12.2015 р.. становили 12184,9 тис. грн.

«Зазначене зменшення відбулося в основному через погашення заборгованості із заробітної плати на економічно активних підприємствах, які підпорядковуються ДАК «Автомобільні дороги України та повної її ліквідації на КП «Вінницяоблтеплоенерго»,- підкреслила посадовець.

Не мають боргів із виплати заробітної плати 15 районів в області, а саме: Бершадський, Вінницький, Гайсинський, Іллінецький, Крижопільський, Могилів- Подільський, Немирівський, Оратівський, Піщанський. Погребищенський, Томашпільський, Тиврівський, Хмільницький, Чернівецький та Ямпільський.

Всього по області, згідно попередніх статистичних даних, нараховується 48 підприємств, які мають заборгованість із виплати заробітної плати перед своїми працівниками. З них 20 - економічно активних підприємств, 23 -підприємства-банкрути, 5 - економічно неактивних підприємств.

Станом на 1 грудня 2015 року заборгованості із виплати заробітної плати на підприємствах, що фінансуються з місцевих бюджетів не було.

Комісія заслухала представників підприємств, які найбільше боргують своїм працівникам. За результатами зібрання Андрій Гижко дав доручення Департаменту соціальної та молодіжної політики облдержадміністрації та відповідним службам.

Підсумовуючи засідання, він зазначив: « В області проводиться величезна робота по ліквідації боргів із виплати заробітної плати. Ми спілкуємось із кожним підприємством – боржником. Попереджаю,що і надалі будуть вживатися заходи, однаково жорсткі для всіх, незалежно від форми власності чи суб'єкту господарювання. Підприємств-банкрутів це теж стосується. Люди відпрацювали,тож мають повне право отримати адекватну оплату за працю, потрібно шукати механізми. Підприємства,запрошені на нараду будуть на особливому контролі».























Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Житомирська область: за ...

КОМЕНТАРІ