На Вінниччині прийнято бюджет на 2016 рік (+фото)

На Вінниччині прийнято бюджет на 2016 рік (+фото)

18.12.15 18:31 0 575
Голова обласної державної адміністрації Валерій Коровій взяв участь у засіданні третьої позачергової сесії обласної Ради 7 скликання, яка відбулась 16 грудня. Основні питання, винесені на розгляд стосувались внесення змін до обласного бюджету на 2015 рік, ухвалення Програми економічного і соціального розвитку Вінницької області на 2016 рік та прийняття обласного бюджету на 2016 рік.

Перед тим, як перейти до обговорення питань порядку денного, голова обласної Ради Анатолій Олійник та голова облдержадміністрації Валерій Коровій вручили посвідчення депутатам сьомого скликання.

На третій позачерговій сесії були розглянуті і інші питання, такі як призначення грантів навчальним закладам обласною радою та обласною державною адміністрацією, а також затверджено Положення Вінницької обласної ради про порядок розгляду електронної петиції.

Також вносились зміни до рішення 38 сесії обласної ради шостого скликання від 24 червня 2015 року №894 "Про проект Перспективного плану формування територій громад Вінницької області", обговорювалось питання погодження ліміту використання лісових ресурсів при заготівлі другорядних лісових матеріалів (деревної зелені) на 2015 рік.

За підготовлений облдержадміністрацією проект бюджету свої голоси віддали 70 депутатів Вінниччини.

Бюджет збалансований за доходами і видатками, однак, як наголосив голова обласної ради Анатолій Олійник він є "технічним", адже не врахований бюджет розвитку.

У витратній частині передбачено підвищення розміру зарплати працівникам соціально-культурної сфери на 16%. Витрати на освіту становлять майже 548 млн. грн.; на медичну галузь – 817 млн. грн.; соцзахист, соціальне забезпечення та молодіжну політику понад 127 млн. грн.; на галузь культури і мистецтв – більше 102 млн. грн.

Також 1 млн. грн. спрямують на фінансування робіт, пов'язаних із знешкодженням виявлених непридатних до використання пестицидів та інших хімічних засобів в межах регіональної програми охорони навколишнього природного середовища та раціонального використання природних ресурсів на 2013-2018 роки. Ще 1 млн. 415 тис. грн. передбачені на виконання обласної програми розвитку малого і середнього підприємництва.

Крім того, передбачено 400 тис. грн. на надання одноразової матеріальної допомоги сім'ям загиблих осіб та особам, які отримали поранення під час проведення антитерористичної операції на сході України.

Водночас в обласному бюджеті на наступний рік сформовано резерв коштів в обсязі більше 165 млн. грн., який буде спрямовано на врегулювання проблемних питань галузей соціально-культурної сфери, забезпечення дотримання соціальних стандартів (після прийняття Закону України "Про Державний бюджет України на 2016 рік") та на фінансування заходів відповідно до Стратегії збалансованого регіонального розвитку Вінницької області на період до 2020 року, а також Програми соціально-економічного розвитку Вінниччини на 2016 рік.

Затвердили депутати обласної ради Програму економічного і соціального розвитку Вінницької області на 2016 рік.

Голова обласної державної адміністрації Валерій Коровій подякував депутатам за розуміння та відповідальний підхід щодо прийняття основного фінансового документу області.





























Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Житомирські поліцейські ...

КОМЕНТАРІ