Залучення територіальних громад сприятиме підвищенню енергоефективності України,- Сергій Савчук

Залучення територіальних громад сприятиме підвищенню енергоефективності України,- Сергій Савчук

18.12.15 13:36 0 499
Залучення територіальних громад сприятиме підвищенню енергоефективності України. Про це повідомив Голова Держенергоефективності Сергій Савчук на нараді представників центральних органів виконавчої влади з головами об'єднаних територіальних громад, 16 грудня 2015 року.

В ході дискусії було обговорено ряд проблемних питань в організації роботи їх органів місцевого самоврядування.

Виступаючи, Сергій Савчук презентував концепцію державної програми зі стимулювання населення, ОСББ та ЖБК до впровадження енергоефективних заходів та закликав представників територіальних громад до активної участі в їх реалізації. Лише спільними зусиллями можемо підвищити енергоефективність країни та зробити її енергетично незалежною.

« більше 84 тисяч сімей оформили енергоощадні кредити на суму 1,2 млрд. грн., і вже відшкодовано позичальникам 202,8 млн. грн.», - повідомив Сергій Савчук та додав, що програму з енергоефективності продовжено на 2016 рік та проектом бюджету передбачено близько 800 млн. грн. на її реалізацію.

«Однак, у зв'язку із надто високою відсотковою ставкою банків на постає необхідність здешевлення вартості таких кредитів, а саме відшкодування частини відсоткової ставки, - наголосив Голова Агентства. – Наразі у цьому напрямку Урядом вже розпочато роботу з місцевими органами влади з метою здешевлення таких кредитів за рахунок місцевих бюджетів».

Як результат, на прийнято 76 місцевих програм, в тому числі 29 – міських, відповідно до яких влада відшкодовує частину вартості «теплих» кредитів. На їх реалізацію виділено понад 30 млн. грн., де 9 тисяч громадян вже отримали таку компенсацію на суму 8,6 млн. грн. і розробляється ще понад 100 таких програм. Серед них – міська програма об'єднаної «Краснолиманської» територіальної громади, що в Донецькій області. З прийняттям такої програми мешканці тринадцяти сільських рад, що об'єднались з містом, зможуть отримати додаткову компенсацію з міського бюджету на впровадження енергоефективних заходів.

«Звертаюсь до усіх об'єднаних територіальних громад розробити програми співфінансування заходів з енергоефективності. Це дозволить значно здешевити «теплі» кредити і вони стануть ще доступнішими для населення. Впровадження програми також сприятиме збільшенню зайнятості територіальної громади та її розвитку», - звернувся Голова Держенергоефективності.

Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Житомирській області ...
Наступна новина: Рівненські поліцейські ...

КОМЕНТАРІ